White Night vs. Kuretake Gansai Tambi


White Night vs. Kuretake Gansai Tambi


Jatketaan parhaimpien vesivärien metsästystä. Totesin viimeksi, että winsor&Newtonin vesivärit olivat aika huonot verrattuna White Night -väreihin. Tosin WN:n värit ovat aika tahmeita ja niidenkin kanssa voi olla ongelmissa. Erityisesti tahmeus ärsyttää, kun olet reissussa. Värien kylläisyys oli kuitenkin huippuluokkaa.

Nyt vertailen Kuretake Gansai Tambi-värejä White Night-väreihin.

White Night
Kun sain ensimmäisen kerran Gansai Tambin värit, en voinut kuin ihastella niiden kaunista asettelua ja laatikkoa. Tosin yhden värin koko on lähes kolminkertainen verraten esim. winsorin puolikkaaseen nappiin. Ostin kaksi erilaista värisettiä. Toinen on isompi 36-värin sarja ja toinen 6-värin matkasarja. Molemmat oli pakattu pahviseen rasiaan. Pelkästään laatikot näyttivät herkullisilta :P

36-värin sarja ja 6-värin matkasarja Gansai Tambi

Tajusin kuitenkin hyvin pian, että vihreälaatikko väreille on aivan turhan suuri ja kömpelö. Paketti on pidempi kuin A4-paperi. Se vie paljon tilaa työpöydältä. Matkakaveriksi siitä ei ole. Lentokoneessa sitä ei pystyisi levittämään auki pienelle tarjotinpöydälle. Päätin jakaa napit kahteen eri rasiaan. Lajittelin värit kahteen eri osaan.

nappeja

Isompi sarja avattuna ja testausta

värisarja 1

Pienempi matkasarja sisälsi kuusi nappia, säiliöpensselin ja yhden kuretaken mustan tussin. Kokonaisuutena ihana, mutta kuusiväriä matkalle on aika vähän. Matkakokona rasia on hyvä.
Gansai Tambi matkasarja
Gansai Tambi matkasarja ja värikartta
Värien puolesta Gansai Tambi on erinomainen. Isosta matalasta napista on suorastaan nautinnollista ottaa värejä. Pensseliä saa hangattua napilla laajasti. Värikylläisyys on erinomainen. Sarjaan kuului myös muutamia metallivärejä. Niiden ominaisuudet olivat ihanteelliset. Kulta on todellakin kulta. Pitää muistaa tiputtaa nappiin hieman vettä ennen työskentelyä, niin saa kaiken pigmentin käyttöön. Myös matkasarjassa oli kuudesta napista yksi kultainen väri. Matkasarja ei silti värien puolesta ole hyvä. Kultaisen napin jälkeen sinulla on käytettävissä vain viisi väriä joista kaksi on punaisia. Matkasarjaksi en tätä kutsuisi. Laskin, että saisin likemmäs kolminkertaisen määrän värejä mukaan jos laittaisin ne Gansai Tambin rasiaan. Nappien koko on aivan liian suuri matkalle mukaan.
Gansai Tambi ja White Night
Gansai ja WN nappien koko ero

Gansai Tambi todella yllätti värien puolesta. Olin aivan hämilläni. Kokeilin uudelleen White Night -värejä ja ne tuntuivat Gansai Tambin värien jälkeen tukehtuneilta. Gansai Tambin värit ovat erityisen kirkkaita. Alla vielä muistutukseksi White Night värikarttaa. Ja sen alla kuvia Gansai Tambin väreistä.

Sävykarttaa White Night


Värien vertailu

värien vertailu
Jotkin värit poikkesivat todella paljon. Erityisesti ruskeat sävyt olivat erilaisia. Pyrin etsimään molemmista paleteista samat värit. Tietysti kaikkia värejä ei ole, sillä sarjojen koko on eri.

Gansai vs White night

Gansai vs White night


Gansai ja White night
Vesivärien ominaisuuksiin kuuluu läpinäkyvyys. Tämä usein unohtuu kun vertaillaan vesivärejä keskenään. White Night värit ovat erittäin kuuluisia väriensä kirkkaudesta ja pigmenttien laadukkuudesta. Tämä on totta. White Night värit ovat tarkoitettu ammattitaiteilijoille. Joten värien voimakkuudessa White Night voitti. Gansai Tambi voitti värien kirkkaudessa. White Nightin värit tuntuivat kovin tunkkaisilta ja tummilta. Gansai onnistui yllättämään myös värien voimakkuudessa. 

Huonommat pisteet menevät Gansain nappien koolle. Niistä on ihana ottaa väriä, mutta kokonaisuutena 36-värin sarjaa on hankala tuoda työpöydälle. Irtonappien suhteen White Night voittaa, sillä niitä on edes jostain saatavilla. Gansai Tambia ei saa irtonappeina mistään, eli koko paketti on ostettava, jos tahtoo tietyn värin. Tosin Gansai on aika halpa. 

Värejä saa amazonista ja Ebaysta. Värejä saa 12, 18, 24 ja 36 värin sarjana. Näin myös hiljattain suuremman sarjan. Yli 36-väriä ei yleensä tarvi. 


https://www.amazon.de/-/en/dp/B001MP6S58/ref=sr_1_6?crid=K4GLFFKJJOBB&dchild=1&keywords=gansai+tambi&qid=1587715417&sprefix=gansai+tam%2Caps%2C213&sr=8-6

Onnistuin bongaamaan myös gansailta uuden matkamallin. Se toimisi erinomaisesti matkalla. Kyseessä on 14-värin matkasetti. Napit ovat pieniä ja tähänkin saa mukaan säiliöpensselin ja tussin. Aivan ihana matkaversio. Tätä en omista, joten en osaa kertoa sen toimivuudesta mitään.
Tutustu tästä. Matkasarja
Gansailta löytyy myös ns. metalli- ja starry-värejä. Omistan yhden paketin myös niitä, mutta palaan metalliväreihin myöhemmin. 

Gansai voitti kilpailun myös värien kiiltävyydessä ja niihen koostumuksessa. Koostumuksessa on huomattava ero. Gansain vesivärinapit ovat kovia pinnaltaan, kun taas White Night erittäin pehmeä. Käsittääkseni näissä on myös hunajaa, joka tekee vesivärimassan pehmeäksi. Tässä on myös ikävä puoli. White Night värit pysyvät 'märkinä' ja tahmeina todella pitkään. Otin setin mukaan reissulle, jolloin haasteeksi tuli aina se, että piti odottaa todella kauan että pinta kuivaisi. Silti vaikka värit olivat olleet käyttämättömänä, ne olivat märkiä ja tarkertuneet joka paikkaan. Reissulle White Night värit eivät sovellu, mutta ei kyllä sovi Gansai Tambikaan koonsa puolesta.

Gansai

White Night

Gansai

Gansai

Gansaille menee pisteet sen sävyistä. Väreinä ne ovat niin paljon kauniimpia kuin White Night. Niissä on valovoimaa tarpeeksi, kun taas White Night -värit ovat liian tummia ja niitä tulee helposti otettua liikaa. Gansai tarjoaa samaan hintaan kauniit ja valovoimaiset sävyt.

Kumpi siis parempi?

Katson että voittaja on Kuretaken Gansai Tambi akvarellit. Olisin itse veikannut että valintani on ehdottomasti White Night, mutta kun näitä molempia on käyttänyt pitkään huomaa kyllä eron. Gansai tarjoaa todella kauniita värejä. Niiden väripitoisuus, koostumus ja edullisuus ovat erinomaisia. Napeista on ihana ottaa väriä, vaikka ne ovat turhan isoja. White Night tuntuu niin tunkkaiselta ja tahmealta, että valintani osuu nyt Gansai Tambiin. Uskon että paras paletti olisi Gansain 24-väriä 36-värin sijaan. Tällöin ne mahtuvat työpöydälle. Reissukaveriksi kummastakaan ei ole. Winsorin paletti toimii parhaiten reissulla, mutta jos on käyttänyt White night-värejä tai Gansain Tambin värejä, ei edes tahdo nähtä Winsorin värejä. Ero on huomattava.Tilanne on nyt seuraava:

1. Gansai Tambi
2. White Night
3. Winsor&Newton

You Might Also Like

0 kommenttia