Winsor & Newton cotman akvarellit vs. White Night


Winsor&Newton vs. White Night


Jaahas, on aika paneutua vesivärien maailmaan. Olenkin tässä opiskellut vesivärien käyttäytymistä ja niiden ominaisuuksia hieman yli vuoden. Olen testannut yli seitsemää eri vesivärisarjaa eri valmistajilta. Kerron ensin kokemuksiani nappimalleista. Tuubeihin keskityn myöhemmin.

 
White Night vs Winsor&Newton Cotman

Winsor&Newton Cotman
Tässä alkuperäinen White Night sarja, jonka siirsin alla olevaan metallirasiaan

White Night
 
Alunperin kaikki kertoivat, että yksi parhaimmista malleista on Winsor & Newtonin Cotman sarja. Aloitin pienellä travel sarjalla, mutta nälkä kasvoi syödessä. Ostin kalliimman 48-värin Cotman sarjan. Etsiessäni tietoa vaihtoehtoisista materiaaleista, kuulin huhun että maailman parhaat vesivärit tulevat Venäjältä. Kyseessä on White Night St.Petersburgin vesivärit. Ostin myös ne ja olen näitä nyt testaillut miltein vuoden ajan.

Sävykarttaa Winsor&Newton

Sävykarttaa White Night

Winsor&Newtonin Cotman sarja on kätevä. Sen lajitelma sarjoja saa erikokoisia ja niitä on saatavilla monesta eri pisteestä. ( Cotman Studio sarja )Tästä hyvästä se saa ison plussan. White Night vesivärejä ei oikein helpolla irtonappeina saa. Tosin useammat taideliikkeet ovat ottaneet ne nyt valikoimiinsa.


Vesivärien ominaisuuksiin kuuluu läpinäkyvyys. Tämä usein unohtuu kun vertaillaan vesivärejä keskenään. White Night värit ovat erittäin kuuluisia väriensä kirkkaudesta ja pigmenttien laadukkuudesta. Tämä on totta. Se kuinka paljon Winsoreita joutuu hankaamaan värin saamiseksi, White Night värejä ei tarvitse kuin hipaista, mutta pitää muistaa että Winsorin värit ovat 'harrastajavärit'. White Night värit ovat tarkoitettu ammattitaiteilijoille. Joten värien voimakkuudessa  White Night voitti.White Night voitti myös edullisuudessa. Sen 24 kappaleen sarjan paletti ei paljoa yli kahtakymppiä maksa, kun taas Cotmanin sarjasta voi joutua maksamaan yli 50 euroa helposti. Siispä White Night voitti tässäkin.

Testausta ekaa kertaa Winsor&Newton

Testausta ekaa kertaa White Nights

White Night voitti kilpailun myös värien kiiltävyydessä ja niihen koostumuksessa. Koostumuksessa on huomattava ero. Winsorin vesivärinapit ovat kovia pinnaltaan, kun taas White Night erittäin pehmeä. Käsittääkseni näissä on myös hunajaa, joka tekee vesivärimassan pehmeäksi. Tässä on myös ikävä puoli. White Night värit pysyvät 'märkinä' ja tahmeina todella pitkään. Otin setin mukaan reissulle, jolloin haasteeksi tuli aina se, että piti odottaa todella kauan että pinta kuivaisi. Silti vaikka värit olivat olleet käyttämättömänä, ne olivat märkiä ja tarkertuneet joka paikkaan. Reissulle White Night värit eivät sovellu, kannattaa ottaa mukaan ennemmin Winsor&Newtonin travel paletti jossa on myös mukana pieni kokoontaitettava sivellin. Kuvassa Winsor&Newton travel värit

Winsorille menee pisteet sen sävyistä. White Night värit ovat inan 'tukehtuneempia' kun taas Winsorin valikoimassa värien sävyt erittäin kauniita. White Night värien tukehtuneisuus saattaa johtua sen koostumuksesta ja värejä tulee helposti otettua liikaa. Mutta kun vertaa Winsorin ja W.Night punaisia sävyjä on Winsorin sävyt kauniimpia ja puhtaampia. Winsor voittaa värien sävyissä.


Kumpi siis parempi?

Katson että voittaja on White Night akvarellit. Niiden väripitoisuus, koostumus ja edullisuus ovat erinomaisia. Saattaa olla totta, että White Night vesivärit ovat maailman parhaita. Matkakumppaniksi niistä ei oikein ole. Ne pysyvät tahmeina liian pitkään. Reissukaveriksi kannattaa ottaa Winsorin  travel paletti, jossa on mukana pieni sivellin.


Voittaja on White Night

White Night


You Might Also Like

4 kommenttia

  1. Paremmuus makuasia itse liputan Schmicnekn Horodamnille kalliimpaa kuin mainitut mutta ei kyseenalaisia pigmenttejä juurikaan tisin kuin venäläisissä. ja sitten oikeasti läpukuultaviia kunnolla ja sipaisu puoli löytyy et laajavärisarja. paremmuus äärimäisen makuasai. venäläiset jos säilyvyys ei ole ongelma varmasti parhaimpia.

    VastaaPoista
  2. Venäläissisöä vaan aitoja väöriaineita ja useimmat yhtä pigmenttiä se puolustaa venäläisiä näistä kahdesta.

    VastaaPoista
  3. Ja aito pigmentti viittaa moni sävy korvike pigmenttiseos Cotmanissa.

    VastaaPoista