Singapore - TOP 10 kohteetSingapore on erittäin suosittu matkakohde. Sinne tehdään paljon lentojen välipysähdyksiä ja sinne on turvallista mennä. Me kävimme yhdellä matkalla Singaporessa kolme kertaa. Meillä oli todella paljon aikaa tutkia koko paikka. Koko kaupungista taisi jäädä vain kaksi kohdetta joissa emme käyneet. Pitää kyllä sanoa, että se on ehkä yksi siisteimmistä kaupunkikohteista joita olen koskaan nähnyt.


Tässä sinulle mielestäni TOP 10:


1. Chinatown


Varsinkin iltamyöhään chinatown herää henkiin. Alueella on lukuisia jopa satoja ja satoja ruokapaikkoja. Parhaat safkat söimme täällä. Chinatowniin ilmestyy joka ilta iso tori jossa myydään hedelmiä ja verhoista laukkuihin. Paikalla on niin paljon nähtävää, että viikko ei riittä millään koko alueen tutkimiseen. Parhaat ruokapaikat ovat hedelmä kojujen vieressä ja yhdessä isossa katetulla kadulla. Ruoka on niin halpaa, että kannattaa hakea eri kojuista kaikkea naposteltavaa. Juomat myydään erikseen. Paikalla pyörii myyjiä jotka tarjoilevat juomat suoraan pöytään. On todella kokemisen arvoinen paikka. Myös ostoksia voi tehdä. Joka nurkalta pääsee aina uuteen ostoskeskukseen jossa hinnat pyörivät todella halvoista hieman kalliimpaan. Sitä mitä et löydä täältä - sitä ei tarvita.Ruokatori

Chinatown keskutaa
Chinatown markkinat

Chinatown keskustaa

Yksi monista ruokahalleista

Alkukeitot


2. Chinese garner


Suosittelen kaikille. Ihan todella upea! Katsele kaloja altaissa, bongaa kilpikonnia ja ihastele uskomattomia rakennuksia. Mikä parasta, täällä voi rauhoittua kaupungin melulta.

En yleensä ymmärrä mitään puutarhoista, mutta tämä sai melkein sykkeen pysähtymään. Oli niin upea. Kuvat ei kerro mitään kuinka upeaa oli tuolla kävellä. Mene ja koe itse. Isolta ylikulku sillalta pääset toiseen puutarhaan. Alueet ovat niin isoja että ihmettelyyn menee helposti yksi päivä.

Puistosta löytää erilaisia rakennuksia

Upeat ylityspaikat

Kierrätystarhasta löytää vaikka mitä. Käy katsomassa miten kaikkea voi hyödyntää

Upeita patsaita

Ovia ja portteja


Sisääntulo

3. China garner


Uskomaton tämäkin. Kuitenkin poikkesi Chinese gardenista, joten näitä ei voi verrata keskenään. Käy siis molemmissa - puutarhat ovat vierekkäin, joten pääset näppärästi kulkemaan sillan yli toiselle puistolle.

Chinagarner
Tästä pääsee yli toiselle puutarhalle


4. Flyer

Flyer yöllä

Jos olet käynyt Lontoossa niin tämä ei siitä poikkea. Ihan hauska kokemus ensikertalaiselle. Toiselle kerralle se ei enää tarjoa mitään uutta.
Maisemat ovat kyllä hienot. Meno on erittäin rauhallista, joten ympärilleen kerkeää näkemään.
Tämä on kaiken ikäisille turvallinen. Hinta noin 33dollaria / aikuinen.

Flyer

Maisemia

Maisemia, sataa ihan just

5. Jurong bird park


Lintupuisto vailla vertaa. Satoja ja taas satoja erilaisia lintuja. Osa on aivan vapaasti, joten kun täällä kävelee, niin et tiedä ketä tulee vastaan. Täältä löydät myös maailman suurimman sisävesiputouksen. Oli todella komea. Soveltuu lapsista aikuisiin. Ihmeteltävää löytyy. Tänne saa kulutettua puolikkaan päivän.

Pingviinit

Flamingot

Mikä lie töytöjuttu :)

Sorsatukset

Maailman suurin sisävesiputous


6. Mega Zip

Tämä on koettava.
Todella hauska Sentosi-saaren huvitus, jonka avulla pääset matkailemaan saaren läpi.
Tämä sijaitsee elämyspuiston vieressä. Elämyspuistossa voi kiipeillä.
Mage Zippiin ostetaan liput eri paikasta,( kylttejä on paljon, joten tämän kyllä löytää) Sitten kävellään elämyspuistolle ja kiivetään korkealle lähtöpaikkaan. Joudut jonottamaan hetken, mutta se on sen arvoista. Valjaat kiinni ja menoksi. Ottaa mahanpohjasta ensin,  mutta meno rauhottuu todella paljon loppua kohden. Sopii mielestäni miltein kaiken ikäisille. Kokeile!! Hinta n. 39 dollaria / aikuinen.

Valjaat ja rattaat


Pysäkkipaikka toisessa päässä

7. Nightsafari


Eläinpuistoja Singaporessa on monta. Me kokeilimme Nightsafaria, jonne mennään nimensä mukaisesti vasta illalla, kun on pimeää.  Jonoa oli paljon, mutta järjestelyt auttoivat suunnattomasti. Ihmisvirta saatiin jaettua hienosti omiin pieniin jonoihinsa.

Alue kierretään autoilla. Auton kyytiin menee noin 10 henkeä. Tämä ei siis toimi tavanomaisesti eläinpuiston tavoin, että voisit kävellä häkkien luo. Osa eläimistä kulkee vapaasti alueella. Muutamia eläimiä emme nähneet sillä oli liian pimeää. Kuitenkin vastaan käveli mitä ihmeellisempiä Afrikan eläimiä ja kokemus sinäänsä oli hieno. Paikalla oli kuvauskielto salamalla. Tämähän vaikutti siihen, että en saanut alueelta kuvia. Paikka oli todella mystinen. Suosittelen myös lapsiperheille jos he jaksavat valvoa. Hinta noin 22 dollaria / aikuinen.

Lue lisää täältä: http://www.visitsingapore.com/see-do-singapore/nature-wildlife/fun-with-animals/night-safari.htmlNightsafari pääportti


Sisäpihaa
Sisäpiha

8. Sentosa park

Sentosan saari on täynnä viihdettä. Sieltä löytää akvaariot, huvipuistot, vesipuistot ja muut elämyspuistot. Tänne kannattaa tulla Singaporen reunalta, jolloin pääsee kokeilemaan ensimmäistä huvitusta - köysirataa. Köysirata on Marvelin teemalla, joten varaudu, että batman kävelee vastaan.


Maisemia

Maisemia
Vaunut


9. Maailman kaunein vessa - Faber Peak Singapore

Maailman kaunein vessa löytyy täältä köysiradalta. Käy ihmeessä - edes katsomassa. Se oli maailman kaunein vessa. Ei ihme että se kantaa sitä titteliä. Vessasta löytää mm. akvaarion ja huikean näkymän.

Kuva: http://thesmartlocal.com/read/singapore-toilets

10. Universal Studio

Pääportti jouluna

Singaporen Universal ei yllä Orlandon Universalin tasolle, mutta ei tämäkään kylmäksi jätä. Satuimme olemaan juuri jouluna liikkeellä, joten täällä kulki joulukulkueet ja välillä satoi 'lunta'. Osa laitteista on täysin samat kuin Orlandossa. Ainoastaan Jurassic Park- teemaa ei löydy Orlandon Universalista - joten tämä tarjoaa myös jotain uutta. Jonot ovat tähtitieteelliset. Varaudu että kaikkeen saa jonottaa miljoona vuotta.
Kuitenkin Amerikan tyyliin, myös täällä jonottamisesta on tehty hieman mukavempaa erilaisilla pienemmillä ohjelmanumeroilla. Paras laite myös täällä oli Muumio. Sen löydät myös Amerikasta. Jurassic Parkin alue oli hieman pettymys koska laitteet oli tehty kaiken ikäisille. Jos tahtoo kokea erittäin hurjaa menoa - mene Suomen Powerparkkiin ;) Hinta lipulle yli 70 dollaria/aikuinen.Universal kadut
Pääporttia
Muumio
Transformers
Puistoa
Kaduilla


10+. Keskusta


Keskustaa
Pyöri ihan keskustassa. Koska rikollisuutta täällä ei juurikaan ole, niin täällä voi kulkea iltamyöhään suht turvallisin mielin. Käväise myös kalahotellissa.( Marina Bay Sands hotel ) HUOM! Telineen kanssa sinne ei pääse. Sinne myös maksaa, joten varaudu avamaan lompakkoa.

Marina Bay:lla näet myös valoshown. Se esitetään joka ilta klo 20 ja 21.30

Jouluteema näkyi kaikkialla todella hurjasti. Valojen määrä oli käsittämätön. Jos tulit shoppailemaan niin täältä löydät Louisista Pradaan. Kaikki liikkeet ovat todella isoja ja näyttäviä.


Merlon

Rannat:


Kun kukaan ei ui...
Ja tähän on syynsä. Singaporen merivesi on pilattu. Tuhannet rahtilaivat ovat laskeneet öljynsä ja jätteensä rantaan, joten uiminen on pääasiallisesti kielletty. Vaikka kauniita rantoja löytää joka paikasta - älä mene uimaan. Singapore on tehnyt paljon asian eteen, jotta merivesi saataisiin paremmaksi. Valitettavasti tähän menee vielä aikaa joten nauti vedestä omassa hotellissasi.


Rantaa jossa kukaan ei ui
Rantaa

Meillä oli kolmannella kerralla todella hulppea hotelli. Hotelli sijaitsi Sentosan saarella. Meillä oli käytössä todella iso puhdistettu lähdeallas. Täällä oli myös iso vesiputous jonka alle voi mennä ottamaan vaikka suihkut. Hotellin nimi on: Siloso Beach Resort, Sentosa. ( hinta noin 280 dollaria yö)
Hotelli huoneet olivat suuria ja kaikissa oli näkymä merelle. Hotellin kattoterassilla oli tuolit ja kukkatarha. Käytäville oli laitettu valtavia kultakala-altaita. Joten joka kerta bongasit kaloja kun lähdit hotelli huoneesta. Hotellin edustalla oli myös riikinkukkoja ja muutama isompi varaanityyppinen lisko. Hotelli oli todella upea - suosittelen.

Hotellin altaita
Oma vesiputous

Maisemia hotellin kattoterassilta

Maisemia hotellin huoneistosta

Akvaario

Akvaario on todella suuri. Tämä inan ahdisti, koska yleisesti en tue näitä. En tiedä mikä aivopieru tuli kun tajusin olevani akvaarion sisällä. Myös täällä ei saa kuvata salamalla, mutta ihmiset eivät aina ymmärrä sitä. Akvaarion pääsee kulkemaan läpi liukumatolla, joka kuljettaa sinut ympäri. 
Jonkinlaista eläintenkidutusta tämä on, joten toivon että kukaan ei kannattaisi tätä. Rausku kuuluu mereen, eikä lasipurkkiin. Jos tahdot nähdä meren eläviä - lähde vaikka Egyptiin tai Tahitille sukeltamaan. Hinta n. 29 dollaria / aikuinen.

Akvaarion tunneli

Sadat ostospaikat

Keskusta tarjoaa kaikkea. Halvat ja kalliit liikkeet ovat hieman erotettu toisistaan eri alueille, joten suunnistaminen on helppoa. Keskustan ostoskeskukset ovat niin suuria ettei niitä millään pysty kiertämään edes viikossa. Vaikka et ostaisi mitään, sinun kannattaa mennä käymään ostoskadulla iltamyöhään kun sen kaikki valot loistavat. Älä missää. On upea.
Keskustan shoppailua

Jouluvaloja

Jouluvaloja

Kauppoja

Kauppoja


Armani ja LV

Jouluvaloja


Satama ja hotelli

Käväise Marina Bayssa ja puutarhassa. Joulun aikaan alue on erittäin näyttävä. Olisi mielenkiintoista tietää kuinka suuri sähköpiikki joulunaikaan tulee. En ole vielä koskaan nähnyt valoja niin paljon. Joulukuuset olivat niin suuria ettei niiden kärkeä pystynyt erottamaan.

Maisemia
Marina Bay


Jouluvaloja

Puutarha
Usko pois, kävimme myös jumalanpalveluksessa. Meininki oli erilainen mihin me Suomessa olemme tottuneet. Oli hieno kokemus. Kokeile myös itse!
Kirkko

Singapore on loistokohde. Singaporeen pääsee helposti Suomesta, se on turvallinen ja erittäin siisti. Jotain mysteeri sääntöjä olen kuullut, mutta jos käyttäydyt normaalisti et ole pulassa. Sylkeminen kadulle on ehdottomasti kieletty. Myös omien eväiden syöminen julkisissa kulkuvälineissä on kielletty. Purkkamysteeri ei ole totta. Tänne saa tuoda purkkaa, mutta purkan syöminen julkisella alueella ei ole suotavaa. Roskaaminen on erittäin ankarasti kieletty. Siitä saa todella isot sakot. Myöskään humalassa ei voi olla.

Singapore on todella hieno paikka. Rantalomalle tänne ei kannata tulla, sillä meriveteen ei voi mennä. Täällä on huvituksia niin lapsille, kuin vanhemmille. Suosittelen paikkaa vaikka yhdeksi viikoksi. Meillä oli täällä niin paljon aikaa, että kerkesimme näkemään koko paikan. Eniten viihdyimme Chinatownissa jossa meno on vilkasta ja ihmiset erittäin mukavia.

You Might Also Like

0 kommenttia