Valokuvat ovat tarkoitettu pideltäviksi


Pelkäsin tuossa taannoin, että digikuvien mahdollisuudet vievät vanhan painomaailman unholaan. Onneksi pelkoni oli turha. Nimittäin tietokoneelta katseltu kuva ei vain kykene samalla tasolla välittämään sitä tunnelatausta, joka piirustuksiin ja valokuviin parhaimmillaan on vangittu.

Vai riittäisikö se, että Mona Lisan voi katsoa netistä eikä paikan päältä? - Ei riitä.

Vuoden kuvat yhteen kirjaan

Ifolorilla Helsinki- Vantaan lentokentällä esittelypiste

Mihin siis laittaa kaikki nuo räpsityt kuvat? Tee niistä kuvakirja.
Jos et oikein tiedä minkälainen kirja pitäisi niistä tehdä, niin nyt on upea mahdollisuus käydä tutustumassa Ifolorin tarjontaan, sillä heillä on Helsinki- Vantaan lentokentällä esittelypiste. Kesäkuun aikana voit käydä tutustumassa Ifolorin kirja- ja tauluvalikoimaan. Eli nyt voi pidellä eri vaihtoehtoja jo valmiiksi, ja kun saavut takaisin Suomeen lomamatkaltasi, niin tiedät mistä ja mitä tilata.
Käy tutustumassa Ifolorin esittelypisteeseen. Kuva: Ifolor

Esittelypisteen löydät portin nro 28 läheisyydestä. Sieltä löydät myös minun Cuba -La habana- matkakirjani. Käy ihmeessä lukemassa läpi. Tiedät kyllä selauksen jälkeen miksi valintani oli nimenomaan Ifolorin Premium-kirja. Sen erikoinen sidonta tyyli tekee jokaisesta aukeamasta kokonaisen ja kuva ei katkea keskeltä. Sopii erinomaisesti mm. laajakulmaotoksille. Painojälki on kirjassa erinomaista. Olen testannut aika monia painotaloja myös ulkomailta. Mutta yksikään ei ole vielä värinsyvyydellään pystynyt samaan kuin Ifolor.

Koko vuosi yksiin kansiin


Jos koko vuodesta pitäisi kirjoittaa tiivistelmä, tulisi tekstiä aika paljon. Onneksi kuvilla pystyy kertomaan enemmän kuin tuhat sanaa. Teen yleisesti kerran vuodessa yhden kuvakirjan johon tiivistän kaikki parhaat otokseni. Nyt viimeisimmät reissut ovat tuottaneet niin paljon kuvia, että niistä sain aikaseksi kokonaisen kirjan.

Yksi matka yhteen kirjaan

Sisustuselementiksi vaihtuva näyttely


Kirjat toimivat erinomaisesti myös vieraiden viihdyttämisessä. Minulla on kotonani vaihtuva näyttely, johon laitan aina viimeisimmän kirjan esille. Miksi selittää jokaiselle koko reissu erikseen, kun voi antaa kirjan käteen ja tarina aukeaa siinä samalla.
Sisutuselementteinä kirjat toimivat myös sen takia, että niiden ulkoasu on yhtenäinen. Niitä on kiva pitää esillä, kun ne toimivat sarjana.

5 vinkkiä hyvän kuvakirjan tekemiseen:


1. Pyri säilyttämään kuvakirjassa yhtenäisyys. Vältä useaa eri sävyistä taustaa. Se saattaa viedä valokuvistasi huomion. Voit valita vaikka kaksi eri väriä joiden kanssa leikit koko kirjan ajan.

Mutta jos vaihdat taustaväriä joka aukeamalla, siitä saattaakin tulla kirjallesi voimavara. Leiki rohkeasti - mutta määrätietoisesti. ;) erittäin kirjavien valokuvien kanssa kannattaa pitää tausta hillittynä.
Tee hauskoja kollaaseja vaikka kukista
Käytä eri sävyisiä kuvia samalla sivulla kollaasina

2. Käytä samasta kohteesta useampaa eri kuvakulmaa. Samasta kohteesta voi saada todella hienon kollaasin, kun käytät samaa kohdetta mutta eri kuvakulmista. keskity yksityiskohtiin.

Käytä samaa kohdetta moneen eri kuvaan
3. Käytä samansävyisiä kuvia samalla aukeamalla. Jos kaikkien kuvien sävyt ovat erilaisia, ne voivat viedä toisistaan eloa. Saat erittäin toimivan kokonaisuuden, kun sijoittelet samansävyiset kuvat yhteen.
Samat sävyt yhdelle sivulle

4. Täytä rohkeasti koko aukeama yhdellä kuvalla. Tämä toimii erityisesti Premium-kuvakirjassa. Tämä luo kirjaasi kiinnostavuutta ja varmasti sivun kääntäjä saa WOW-efektin kun hän näkee huippuotoksesi vaikuttavan suurena.

Yllätä ja käytä yhtä kuvaa koko aukeamalla
5. Älä nirsoile. Varmasti jokaisen kuvakirjasta löytyy kuvia joihin ei ole täysin tyytyväinen. Kuitenkin jos sävyt ja tyyli sopivat yhteen, voi se 'ei niin paras kuva' tuoda viimeistelyn koko aukeamalle. Älä siis nirsoile valitsemillasi kuvilla - uskalla käyttää kuviasi.


Kuva: Ifolor
Sinne ja Takaisin kuvakirja Uuden-Seelannin matkasta


You Might Also Like

0 kommenttia