Tahiti - Trooppinen rantakohde

Voihan Tahiti! Elokuvista on nähnyt kuinka ihmiset menevät Tahitille ja siellä on vastassa lannevaatteilla varustettuja tahitilaisia, jotka pujottavat kaulaasi kukkasia. Tämä on totta. Näin juuri tapahtuu, kun kävelee Tahitin pienelle lentokentälle Faassa.Tahiti tarjoaa lepoa jatkuvan vouhkaamisen sijaan


Tahitilla asustelee noin 184 000 tuhatta ihmistä. Tahitilla puhutaan ranskaa ja tahitia. Tahiti kuuluu näihin kohteisiin, että sinne mennään aika suurella budjetilla ja asustellaan resorteissa. Resortit tarjoavat ohjelmaa ja kaiken syömisen. Resorttien yhteyteen on yleensä lisätty pieniä kauppoja joista voi ostaa tuliaisia. Meidän tarkoituksemme oli kuitenkin vain levätä hetki ja suunnata kohti Bora Boraa. Tahitin kautta pääsee lentämään monelle saarelle. Moorea on varmaan yksi suosituimmista, sillä sen hintataso on paljon alhaisempi kuin Bora Boralla jossa on todella kallista. Eikä tahitikaan ole mikään ilmainen.

 Hotelli oli itseasiassa paras kokemus koko Tahitilla. Tahiti tai yleensäkkin erikoisemmat pienet eksoottiset saaret eivät ole mitään shoppailuparatiiseja. Jos ostoksia tahtoo tehdä, kannattaa vaihtaa kohdetta. Tänne tullaan lepäämään jatkuvan vouhkaamisen sijaan.


Me olimme maailman ympärimatkastamme jo sen verran väsyneitä, että me emme käytännössä tehneet yhtään mitään. Tahitilla voi osallistua erilaisiin sukellus ja purjehdus retkiin, mutta emme osallistuneet yhdellekkään retkelle. Olimme panostamassa Bora boraan ja tieto siitä, että olimme palaamassa myös tahitille toiseen kertaan jarrutti menoamme.

Päivämme kuluivat aamiaista syöden, makoilimme altaalla, kävelimme kauppaan ( joka muuten ei ole auki kuten meillä Suomessa, eli kaupat menevät aikaisin kiinni) ja loppuajan makoilimme rannalla, istuimme terassilla ja vain olimme. Kauppojen hintataso oli mielestäni hieman kalliimpi kuin Suomessa. Juusto oli kallista. Limut ja patonki oli mielestäni halvempia. Tahitin tarjoamat erikoiset mustat helmet olivat kalliita. Myös resorttien ( ellei ole täyshoitoa ) kahvit ja juomat ovat erittäin kalliita.

Tähtitaivas oli mieletön. Kävinkin valokuvaamassa milkywayta muutamia kertoja mieheni kanssa. Auringon laskut olivat aivan mielettömiä. Istuimme rannalla katsomassa niitä.

Rannalla istuimme joka ilta katsellen muuttuvaa taivasta


Käytännössä täällä voi osallistua joko vesiurheiluun tai kävelemiseen. Tahitilla on paljon vuoristoon meneviä kävelypolkuja, joista voi ihailla kauniita laguuneita. Kiire katoaa kävelessä ja ihmettelemisessä.
Iltaisin ja yöaikaan kadut täyttyvät hauskoista 'ruokakojuista'. Näissä jopa uskaltaa syödä, sillä tarjottava on yleensä lettuja. Lettuihin voi sitten valita suolaisia tai makeita täytteitä.
Kannattaa kokeilla, oli todella hyvää!

Kallis tahiti


Hinta tahitille maksaa noin 4000-6000€ (7 vrk per hlö/ valmismatka, sisältää lennot) ja tänne voi matkustaa koska tahansa. Lentoja tulee joko LOSin kautta tai Auckladista. Toisin sanoen, tänne pääseminen on erittäin raskasta, jos meinaa suoraan kohteeseen tulla. Tahiti on täysin päinvastaisella puolella. Suoria lentoja tänne ei voida tehdä. Suomesta pääsee esimerkiksi Helsinki-Pariisi-LOS-Tahiti lennoilla. Istumista on paljon. About yli vuorokausi helposti jos yrittää tulla suoraan.

Me olimme jo Uudessa-Seelannissa, joten meillä oli helpompi matkustaa tänne. Myös meidän matkahintamme on jotain aivan muuta, kuin valmispaketin ostajalle. Varasimme lennot itse ja suunnittelimme hotellit jne. Kuitenkin jos näin eksoottiseen kohteeseen lähtee, niin ei kannata tulla pihistämään. Tosin jo suhteellisen kalliin kohteen Uuden-Seelannin jälkeen, tuntui Tahiti hieman kalliimmalta. Bora Boralla hintoihin voi lisätä  x2 tahitiin verrattuna. Malesiaan hintataso tuntui jopa neljäkertaa kalliimmalta.
Mustat helmet, parin hinta on suomen rahaa noin 220 €

Kello on Tahitilla -24h. Siis päivän myöhässä Uudesta-Seelannista, josta lensi vain noin 6 tuntia. Tämän huomasin vasta Malesiassa, tuli kiire järjestää yksi päivä lisää Tahitille. Ennen Tahitia, kävimme kuitenkin Australiassa ja Seelannissa, joten aikaa oli tarpeeksi. Usein kaikki hotellit on myyty miltein kaksi-kolme kuukautta eteenpäin. Onneksi saimme varattua huoneen, josta siirryimme seuraavana päivänä 'oikeaan' huoneeseemme. Joten huomaa, että kun lähdet Tahitille, matkustat ajassa taaksepäin yhden vuorokauden.


Liikapalvelu ottaa päähän


Resorttien 'aivot narikkaan' meininki on hieman ärsyttävää. Jos hotellilla ei ollut omaa helmimyyntiä, myös näihin tehtiin 'retkiä'. Eli kaikki perusasiat ovat tapahtumia. Suomalaiselle liikapalvelu voi olla ärsyttävää. mm. Malesiassa olimme viidentähden hotellissa, jossa oli ovenavaajat. Voi veljet kun tuntui ahdistavalta, kun ravasimme edestakas ovesta. 'Olimme vähän niinkuin vaivaksi'- tai siltä se ainakin tuntui. Erittäin liikaa oli kuitenkin Bangkokissa, kun meillä oli oven avaajan lisäksi vielä hissin tilaaja. Hän painoi nappuloita puolestasi. Aaargh! Järkyttävää, yritimmekin aina livahtaa siten, ettei häntä tarvinnut kohdata. Se tuntui siltä, että olisi alistanut jotakuta muuta.
Thaimaassa on myös vessassa pyyhkijöitä, jolloin ihmisarvoa alennetaan jo roimasti. En tiedä, enkä halua tietää kuka sellaista palvelua ottaa vastaan, mutta överiksi mennään ja kovaa.
Tahiti ja Bora Bora ovat keskenään samanlaisia. Bora boralla iltaruokailustakin tehdään numero( kerron tästä myöhemmin. ). Me osasimme kuitenkin 'karata' pois resorttien luota ja saimme kävellä ja nähdä muuta.

Yhteenveto:

Tahiti tarjoaa lepoa. Täällä ei kovin paljon ole mitään erityistä tekemistä. Mielestäni tällaisessa kohteessa ei kuulu ollakkaan. Tahiti tarjoaa niin kauniin luonnon, joten ei voi tarvita muuta. Hotellit sen sijaan tarjoavat kaiken aktiviteetin. Reissata voi vaikka viereisille saarille ja voi ottaa sukellusretkiä tai pyöräillä saarella. Lepo oli kuitenkin se mitä me lähimme hakemaan. Emme ymmärtäneet yhtään kuinka väsyneitä olimme maailman ympärimatkasta. Meillä oli kuitenkin takana jo yli 5 maata joissa viimeisin oli 'tykitystä'. eli Uusi-Seelanti. Parasta Tahitilla on resortit, jotka ovat todella upeita, lepo ja auringonlaskut. Palaisinko tahtille? Palaisin ja uskon että tulen palaamaan, ainakin läpikulku matkalla jonnekkin muualle.

You Might Also Like

0 kommenttia