Voiko Ipad korvata paperin? Ipad ja Procreate.Voisiko Ipad korvata paperin ja ulkomaille ei tarvitsisi kantaa enää koko piirustusnivaskaa?

Ostin itselleni uuden leikkikalun vain yhden ohjelman takia. Nimittäin näin huikean hyvät arvostelut ohjelmasta Procreate. Kyseinen piirustusohjelma sisältää kaiken mahdollisen mitä kuvien piirtämiseen tarvitaan.

Tarkoitukseni oli korvata hirmuinen paperi ja värikynä määrä kun lähdin maapallon ympärimatkalle. Olen mitä tehokkain piirtäjä lentokoneessa ja lentokentillä, joten Ipad korvaisi julmetun määrän kyniä ja paperia.

Procreate

Tutustuin ensin Procreate ohjelmaan tarkemmin. Koska olen Samsung-ihminen, yritin epätoivoisesti löytää samanlaista ohjelmaa Samsungille ettei minun tarvitsisi ostaa omenoita kotiini. Käytyäni mahdottoman monta esittelyä ja vaihtoehtoa läpi ei jäänyt yhtä laadukasta ohjelmaa kuin Procreate. Sitä ei saanut kuin omenalle, joten oli selvä että sellainen olisi hankittava. Kovinkaan halpa tuo laite ei ole ja yhden ohjelman takia rahaa meni hieman alta tonnin.

Kuva lainattu sivulta: http://procreate.art/

Procreate tarjoaa psd-tallennuksen ja siinä on käytettävissä tasoja. Kovinkaan paljoa tästä ohjelmasta en huonoa kuullut ja sen hinta olikin vain hieman päälle viitisen euroa. Jotain moitittavaa minulta siitä jo löytyy, koska olen sitä käyttänyt nyt noin 3 kk. Tasojen määrä ei missään nimessä ole riittävä ja kaipaisin ohjelmaan kovasti 'värisiepparin', muuten se toimii halutulla tavalla.

Tutustu enemmän Procreate ohjelmaan täältä: http://procreate.art/

Edit: uudemmasta versiosta löytyy värisieppari

Apple Pencil

Oli sitten pakko ostaa tietty uusinta uutta, koska mikään muu tabletti malli ei tue style-kynää. Kynän hinta on järkyttävä, suorastaan päästä sattui kun kävit ostamassa yhden ainoan kynän jonka hinta oli noin 100 €. En tajua miten se voi maksaa noin paljon. Kynästäkin minulla on muutamia asioita jotka ottavat päähän hurjasti.
Apple pencil

Gigantista saatavilla täältä

No tietty se hinta. Ottaen huomioon kuinka halvalla piirustuspöytiä saa ja niihin kyniä, niin en ymmärrä millään tämän kynän hintaa. Sitten kun tarvitsisit niitä tietty kaksi. Toinen lataukseen ja toinen käyttöön. Tosin kynä latautuu todella nopeasti, josta pääsenkin toiseen murheeseen.

Nimittäin kynä ladataan asentamalla se Ipadin latauspaikkaan... Kuinka nopeasti se tuosta menee rikki. Ihan holtiton yhdistelmä. Se riittää että kerran hipaiset seinän kulmaa, niin kynä menee poikki. Vaikka tätä oli testattu että kynä kestää paljon, jos tiputat sen lattialle, niin varmasti on poikki. Tähän olisi ihan must have - ratkaisu pakko olla olemassa. Ja sellainen onkin, jonka saa tietty rahalla. Ylimääräinen latauspaikka kynälle on tarjolla.

joku kerkesi testamaan tämänkin hajoamista: http://mobiili.fi/2015/11/18/nain-vaantyy-apple-pencil-vakivalloin/Tässä tuote Amazonissa


yksi latausteline


Kolmas murhe kynästä on se, että sen latauspään suojakuppi on irtonainen.. Kuinkahan nopeasti se on hukassa? Se on pakko irrottaa lataamisen ajaksi. Etsin tähän tee-se-itse ratkaisua, mutta kiinassahan tämä oli jo ratkaistu. Eli tähän voi ostaa erillisen silikonikiinnikkeen joka asetetaan kynän ja tupin väliin. Tällöin suojanuppi saattaa pysyä mukana kun sitä latailee. Tämä kuuluisi olla paketissa mukana!

kynän koko verrattuna kuitutussiin ja irtonainen nuppi
Tässä tuote Amazonissa.
Silikonisia nuppeja


Kynähän on todella kaunis, mutta miten se sitten toimii piirtämisessä?
Kynä on hieman raskas, mutta todella tarkka. Kynän parhaimpiin puoliin kuuluu myös, että sen kanssa voi piirtää myös vaakatasossa, jolloin jälki jäljittelee todella upeasti esimerkiksi lyijykynää.
Tarkkuutta kynästä ei puutu, mutta minä kaipaisin siihen jonkin gripin sormille. Kynä on nimittäin erittäin liukas.

Viimeisin murhe on, että kynää ei saa liitetyksi mitenkään tablettiin. Kynä pitäisi kulkea siis erikseen mukana? Todennäköisesti se unohtuu pöydälle, kun nämä ei kulje yhdessä. Tähänkin on jo ratkaisu, sekin maksaa. Nimittäin erillinen kuminauhalla kiinnitettävä lenkki... Hohhhoijaa! Kyllähän tuohon iPadiin pitäisi saada erillinen kiinnike jolloin sen saisi liitettyä laitteeseen ilman kuminauhoja.


nauha kynälle

EDIT: Itse tilasin FRTMA:n magneettisen kynägripin. Aivan sairaan hyvä. Mukana tulee lisämageetti jonka avulla voit laittaa kynäsi vaikka tietokoneen näytölle talteen. Amazon myy tätä. Itse tilasin myös amazonista ja tuli hetkessä kotiin. Pakkaus on erittäin kaunis, myös tässä kohtaa pääsee liukkaudesta eroon, eli kynä alkaa pysyä kädessä.

Tässä tuote Amazonissa, joka toimittaa Suomeen:


FRTMA:n tuote paketti on erittäin kaunis

Mukaan tulee myös ylimääräinen magneetti

Suoja pujotetaan kynään ja toimii magneettina

Helppo laittaa ipadiin kiinni magneetilla

IPad Pro 9,7"

Pohdin kauan kumman kokoisen Ipad pron ostaisin, 12 vai 9,7 tuumaisen. Vaihtoehtoina oli myös ilman sim-kortti paikkaa. Myös muistien määrää vaikutti tietysti hintaan. Katseltuani tarpeeksi youtube-videoita tulin siihen tulokseen, että 9,7" on paras valinta. Se on tarpeeksi pieni matkatarkoituksiin, piirustuksia voi suurentaa näytölle, joten isompaa ei tarvita. Myös 12 tuumainen ipad painoin jonkin vertaa enemmän ja sitä oli selkeästi hankalampi käsitellä. Siispä valintani oli Sim-korttipaikkainen 128Gt, 9,7" Ipad Pro. Esimerkkinä vaikka tästä. Tällä hetkellä hintaseurannan halvin.Testausta Procreatella

Toinen testi, kuvan pyöritystä
kuva vielä kynästä

Voiko Ipad korvata paperin?

Jos tämä pystyisi korvaamaan normaalit piirustustarvikkeeni minun ei tarvitsisi ottaa mukaan: 12 kpl värityskynää, 6 kpl kuitukynää, 1 kpl sivellintä, pyyhekumia, teroitinta, lyijytäytekynää, varateriä ja yhtä valkotussia. Myöskään mukaani ei tulisi monta grammaa painavaa paperinippua. Miten kävi?

Ei hyvin, näiden normaalien tarvikkeitteni lisäksi kannan mukanani ulkomailla älypuhelinta ja kosketusnäytöllistä läppäriä ( miniläppäri).  Nyt minulle tuli mukaan myös Ipad ja kynä. Miksi?

Ipad ei pysty korvaamaan läppärini tehoa, muistia ja käytettävyyttä. Ipad ei pystynyt korvaamaan paperia. Ei millään. Vaikka tällä saa tehtyä huikeita juttuja, lasin kiiltävä pinta ja muovinen kynän kärki ei voita karheaa paperia ja kuitukärkikynää. Lasille piirtäessä terä tuntuu muoviselta, sellainen karhean paperin tuntu pitää tuntea jotta tietää missä kynän kärki liikkuu. Procreate toimii upeasti ja parasta siinä on se, että kuvaa voi pyörittää näytöllä. Itse piirrän paperi aina vinossa, joten tämä toiminto saa minulta erinomaiset arvosanat.


Näytön pyöritys

Ipad  tuli mukaani vain lisätaakaksi. Kuitenkin hyviä puolia Ipad Pro tarjoaa. Nimittäin se on sen verran iso, että palavereissa pystyn näyttämään hahmotelmiani asiakkailleni. Käytän sitä nykyään myös muistiinpanovälineenä, sillä miniläppärini on sen verran iso, että sen kantaminen on raskasta. Myös Ipadin kameran laatu on todella hyvä. Sydneyn keskustassa en vain jaksanut enää kantaa järjestelmäkameraani, niin Ipad korvasi kaupunkireissun hyvin, kun en ollut ottamassa mitään super-taidevalokuvia. Olen sitä käyttänyt myös talomme suunnittelussa. Otan valokuvan kohteesta ja piirrän ehdotelmia suoraan valokuvan päälle. Ipad tarjoaa läppärin ja piirustusvihon välimallia, mutta kumpaakaan se ei vielä täytä kokonaan.


koko setti

Ei paperia voi korvata lasilla - se ei vain ole sama asia. Jos pinta olisi edes paperin tyylinen, saattaisi tätä käyttää enemmän. Josta saankin aasin sillan uudempaan hankintaani. Nimittäin piirtopöytä joka tallentaa paperille piirtämäsi kuvitukset. Palaan tähän heti kun pakettini saapuu. :)


You Might Also Like

0 kommenttia