DIY

DIY - rakenna linnuille oma ruokintapaikka teekupeista
Vanhat tavarat kierrätykseen: 

Rakensin linnuille oman pienen ruokintapaikan. Käytettynä löytyi vanhat teekupit, joissa oli jo säröjä ja pari vanhaa verhotankoa.

Katkaisin verhotangot kolmeen eri pituuteen, tällöin ne on kivasti porrastettuna. Vanhat kupit liimasin pikaliimalla. HUOM! käytä geelimäistä pikaliimaa, ja älä missään nimessä vie kuppeja juuri liimattuna paikalleen, ettei vaan kukaan jaloistaan jäisi kiinni :)


Geelimäistä erinomaista pikaliimaa tarjoaa tunnettu  Loctite. Loctitelta on tullut juuri äärettömän kätevä pikaliima Perfect Pen. Se ei valu ja on tooosi tarkka. Toimii erinomaisesti pienten asioiden liimaamisessa. Putkesta ei tule liimaa ollenkaan ennen kuin painaa molemmilta puolilta samanaikaisesti. Tämän jälkeen et enää edes katso muita pikaliima vaihtoehtoja :) Tätä löytyy kaikista tavarataloista.

http://www.loctite-consumer.fi/fi/tuotteet/superglue-perfect-pen.html


Liimasin kupit kiinni tasseihin, jonka jälkeen liimasin ne tankoihin. Helppoa ja nopeaa. Kahvipannu näyttäisi myös hyvältä, mutta sellaista ei nyt tähän hätään löytynyt. Kesällä kuppien täyttyessä vedestä, linnut voivat käyttää niitä juomiseen.
HUOM! 

Lintuja ei tule syöttää kesäaikaan. Voit laittaa teekupposet jo kesällä esille, mutta tee niistä vaikka linnuille juomapaikka. On tärkeää että linnut syövät kesällä ravintonsa luonnosta. Kerron kuitenkin mitä minun teekupposeni sisälsivät.

- Auringonkukansiemeniä 
- Maapähkinää
- Vehnää
- Hirssiä

Kipot täytettynä
Olisi hyvä jos kuppien päällä olisi suoja
Herkkuja

Muitathan laittaa ruokintapaikan ainakin kymmenen metriä kauemmas asuinrakennuksesta :)You Might Also Like

0 kommenttia