Promarkers vs Touchfive twin markers


Onnistuin tilaamaan testiini isomman satsin kyniä kiinasta. Näitä kyniä saa erittäin edullisesti Ebaysta tai Amazonista. Kynät kantaa nimeä Touchfive. Edullisuutensa ansiosta tilasin suoraan ison satsin, eli paketin joka sisälsi 40 kynää. Hintaa tälle koko satsille tuli vain 23 €!!!! Siis melkein ilmaiset. näitä saa tilattua myös 36 kappaleen ja 80 kappaleen satseissa. Hintaa tuolle 80 kappaleen paketille on noin 40 €. Ei paha.  Amazonin kautta tavarat eivät mene koskaan tulliin. Amazonilta tarjous tässä. On ihan sairaan halpa :)

Säilytyspussi tusseille

Kun paketti tuli kynät oli aseteltu omaan mustaan säilytyspussiin. Se oli aika kiva lisä. Kynien päissä näkyvät värisävyt ja koodi mikä helpottaa oikean sävyn etsimistä. Hienosti olivat vielä laittaneet nimet ja koodit molemmille puolille tussin päähän.


Tussin kärjet ja värikoodit


Tussit
Muuten kynä oli yllättävän hyvälaatuisen oloinen ja jopa kaunis. Kiiltävä valkoinen pinta on kiva kädessä, mutta ei kuitenkaan liian liukas. Tussien päät ovat paksu ja pieni. Korkki tuntui hieman huonolta. En ihan varmaksi sano, että pitääkö se ilman pois etteivät tussit kuivu.

Aloitin saman tien testaamaan. Yllätyin todella. Laatu oli hyvä. Ongelmiakin tietty löytyi. Tussit on joko täytetty liian täyteen tai neste on liian ohutta. Nimittäin jälki kastelee paperin aivan läpimäräksi. Aivan kuin nestettä tulisi liian paljon kerralla. Miltein jokaisen vedon jälkeen sai olla kieliposkella jännittämässä, että karkaako väri paperilla.


Kaikki muut paitsi poro on väritetty tusseilla
 Värityksen jälkeen on odotettava hetki, että pystyt hahmottamaan rajoja, sillä paperi muuttuu märkäkirkkaaksi. Orvokkien kanssa olin hukassa, tussien korkkien sävyt ei ihan vastaa todellista sisältöä, ja tumman siniset raidat tuli liian tummiksi. Myös märkyyden vuoksi, tussin väri karkaa! Apuva!

Myöskin painojälki tussin nimelle saattaa olla vähän jotain siellä päin, eli tehtaalta ei suoraa kohdistusta ole tehty nimelle. Tosin tämähän on vain ulkoinen seikka eikä vaikuta jälkeen tietysti mitenkään.

Ihan jees, ok tussit. Varsinkin kun sai noin halvalla. Mutta ei nämäkään copiceja tai promarkkereita pysty korvaamaan. Liian vetinen jälki ei saa kiitosta. Myöskään näitä ei pysty helpolla ostamaan kappaleittain. Eli tussin tyhjentymisen jälkeen, joutuu todennäköisesti ostamaan koko paketin. Näitä ei voi täyttää, tai ainakaan en löytänyt sellaista. Ulkomailta tilatessa postikulut ovat korkeat ja yhden tussin kappaleita en löytänyt kuin Ebaysta.  Hinta niille ei ole suuri -ellei tärähdä tulliin. Yksi kappale maksaa noin 1,80 €.

Tussien sävyjä

Hyvät tussit esimerkiksi askarteluun. Taiteiluun niiden laatu ei ihan yllä. Tussit ovat liian märkiä, ja linjoja on erittäin hankala pitää ettei tussin väri menisi yli. Yllättävän hyviä nämä kuitenkin olivat, joten uskon tilaavani näitä jatkossakin perusvärittelyyn ja askarteluun.

You Might Also Like

1 kommenttia

  1. Hei!
    Kumpi kalliimpi ostaa kappalettain, copic vai promarker. Mitä hintaa olet löytänyt?Entä Amerikkalainen chartpak markers, toimiva kynä?Saan kaikkia noita myös yksittäin tukusta.
    Copic kallein, sitten chartpak, Winsor & Newton ProMarker halvin jos tätä kynää tarkoitit.Jos kiinnostaa @ vihtoori@hotmail.com

    VastaaPoista