Promarkers vs Spectrum noir markers


Näitä erilaisia tussivaihtoehtoja on jo pilvin pimein. Nyt pääsin testaamaan Spectrum Noirin markkereita.

Paketti
Spectrum Noirin kuuden paketti
Takakansi

Nämä Spectrum noirin tussit myydään kuuden ja kahdentoista kappaleen laatikoissa. Värivaihtoehtoja myös näissä kuin lotossa. :)
Ostin testattavakseni 6 kappaleen paketin, jossa oli lämpimät harmaan sävyt. Amazon myy koko värilinjastoa aika edulliseen hintaan. Linkki tässä.

Laatikko itsessään näyttää ihan hyvältä, mutta pettymys on suuri kun saa tussin käteen.
Tussin muoto on kertakaikkiaan huono. Kulmikas tussi jossa on myös pehmikkeet näyttää halpalaatuiselta. Kuitenkin tussin väri antoi iloisen yllätyksen.


Tussi
Tussi avettuna
Tussin väri on tasaista. Myös blenderin kanssa väritys onnistui hienosti. Mutta sitten kokeilin sitä hieman karheampaan paperiin. Valitettavasti tussin jälki ei ole yhtä hyvä kuin promarkkereilla tai copiceilla. Isompaan alueeseen tuli väkisin raitaa. Tussi tuntuu käyttäytyvän aivan eri tavalla kiiltävällä pinnalla. Harmillista.


Vertailuna. Testasin 80g paperille
Vertailuna koosta ja paksuudesta muihin tusseihin näytti tältä:


Vertailu muihin tusseihin

Sävyt pitivät paikkansa erittäin hyvin. Eli tiedät mitä saat. Myös väriskaala saa minulta suurta kiitosta. Paketissa olevien värien yhteensopivuus on hyvä ja niitä on helppo sekoittaa keskenään.
Pienellä alueella raitaongelmaa ei tule, mutta jos alue on laajempi, niin raitaa ilmestyy hetkessä. Alla kuvassa on testaus. Poron sarvet on testattu paketin vaaleimmalla sävyllä. Jälki on hyvä kun värittää pienen alueen. Kun aloitin värittämään poron koko väriä, raitaa alkoi ilmestymään. Olin tosi pettynyt :( .

Tussitestaus - vain poron väri ja sarvet on väritetty Spectrum Noir tusseilla

Yhteenvetona on se, että kannattaa pysyä Copiceissa tai Promarkkereissa. Ne ovat vain paremmat.

You Might Also Like

1 kommenttia

  1. Tai sitten et osaa vain käyttää spectrum noir tusseja. Minulla on niitä käytössä ja tykkään, eikä koskaan jää raitoja värityksistä. Raitojen syynä voi olla esim väärä paperi, tai sitten huono värittäjä. Itse suosin copicceja, mutta tykkään käyttää myös spectrum noir tusseja yhtälailla. Jopa promarkereitakin löytyy. Että yhtä hyviä tusseja ovat kuin muutkin tussit.

    VastaaPoista