Langkawi - kerran nähty turistikohde vai kohde joka tarjoaa kaikkea?

 
Langkawi tuotti hieman pettymystä siihen mitä saaresta oli luvattu. Tosin upeat rannat olivat kertomuksen mukaisia. Muuten Langkawi vaikutti peruslomakohteelta. Ongelmana kuitenkin varmasti oli se, että kaikki Langawin tarjoamat kohteet oli jo nähty muissa kohteissa.


Upeita vesiputouksia Langkawissa

Alia Resort hotelli

Paikallisia lapsia vesiputouskohteella
 
Nautistekelen auringonlaskusta

Kuitenkin jos matkustelee ensimmäisiä kertoja Langkawi on sihen mainio kohde. Kohde tarjoaa erilaisia aktiviteetteja ja koko perheelle löytyy varmasti jotain. Langkawia kutsutaan Malesian paratiisiksi. Rannat ovat kyllä niin hienot, että rantojen perusteella se voisi olla sitä. Ajoimme koko saaren läpi ja tässä muutamia asioita Langkawista.

Vuokraa itsellesi mopo tai auto. Autoa ajetaan Malesiassa oikealla puolelta, mutta jos vuokraa automaattivaihteisen auton, niin ajaminen ei tuota suurta ongelmaa. Meillä oli vaihteellinen auto, muutamia kertoja vaihteet olivat hukassa, mutta mieheni on niin paljon ajanut eri autoilla ja oikealla että se sujui jo mutkitta. Auton vuokra viideltä päivältä maksoi noin 250 paikallista MYR. Mopoa emme vuokranneet ollenkaan, mutta suurimmalla osalla turisteja oli mopo käytössä.

Langkawi on verovapaata aluetta. Kuitenkin vaatteiden ja muiden tarvikkeiden hinnat pyörivät ihan samoissa kuin Kuala Lumpurissa. Halvempaa paljon Langkawissa oli suklaa ja olut. Verovapaita kauppoja oli joka puolella. Kun ostat verovapaasta kaupasta esim. alkoholia, muista ottaa passisi mukaan. Muuten et saa mitään ulos. Maleasian poliisi vaatii, että kaikilla turisteilla pitää olla koko ajan passi mukana. Me pidimme mukanamme passikopioita, jolloin alkuperäistä passia ei tarvinnut kuljettaa.
 
Black sand beach oli upea ranta. Se on kaikille avoin.
Hintataso:
Hintataso on hyvin samanlainen kuin Kuala Lumpurissa. Tosin olut ja suklaa on paljon halvempaa. Ostareita löytyy myös Langkawissa.

Kuuluisa kaapelirata:
Kaapelirata on varmasti käymisen arvoinen paikka. Me emme sinne menneet koska olemme istuneet kaapeliradoissa jo tarpeeksi. Jonoa siellä oli paljon ja maisemat varmasti upeat. Käy ihmeessä.

Kansallispuisto:
Langawin Geopark alue tarjoaa monenmoista aktiviteettia. Lintupuistoista veneajeluun. Itse kokeilimme veneajelua lepakkoluolaan ja mangrovemetsään. Reissu sisälsi myös kotkien ruokintaa ja kalastusalueella käyntiä. Lepakkoluolassa oli todella paljon lepakoita, tosin joudut maksamaan yhden riggin enemmän jotta näet ne. Luolan edessä tarjotaan taskulamppua vuokralle, ilman sitä et nöe niitä. Kotkien ruokinta oli mitä parasta. En ole koskaan nähnyt niin paljon kotkia. Kun alueella alkaa kaikkein suurin sesonki, tapahtumaa kutsutaan kotkien katsomiseksi, sillä jokainen vene ei voi ruokkia niitä. Se on todella hyvä. 
Lepakkoluolan sisäänkäynti

ajelua

Kotkien syöttöä

Kilim Geoforest park
Veneajeluumme kuului myös kalastusalueella käynti, joka sai minut suuttumaan. Pallokalaa pidettiin pyykkikorissa. Sillä ei käytännössä ollut muuta liikkumistilaa kuin mennä ympyrää. Siellä oli myös rauskuja ja muita kaloja. Tämän olisin jättänyt väliin jos olisin tiennyt. Emme uskaltaneet mennä eläintarhaan, emmekä lintupuistoon, sillä en saanut tarpeeksi selvää, onko se eläimille mukavat oltavat.

Ajoimme tosiaan koko saaren läpi. Taisi olla vain kaksi tietä josta emme ajaneet. Liikenneympyrät ovat hieman ketkuja, koska niitäkin kierretään väärään suuntaan. Muuten ajaminen onnistui mukavasti ilmastoidussa miniautossa.

Vesiputouksia:

Näissä käy kaikissa. Langkawin paras tarjonta on nimenomaan vesiputouksilla. Ne ovat valtavia ja kaikissa voit uida. Kiivettyäsi kaikki portaat olet niin hiestä märkä, että suorastaan janoat vettä.

Vesiputouksen sisäänkäynti
Osa putouksesta
Tämä on koostuu monesta eri askeleisesta putouksesta. Osa on ihmisen tekemää, mutta pääputous on upea. Vesiputoukset ovat täynnä rappusia, joten sinulla on ongelmia kulkemisen kanssa, mene muutamalle ensimmäiselle putoukselle. Putouksilla on väliajoin levähdyspaikkoja. Voit istahtaa varjoon hetkeksi.

Siellä missä turisteja ja toimintaa. Siellä myös apinoita. Jotkut apinoista ovat todella röyhkeitä. Jos tulet lasten kanssa, niin pyri hätyttämään apinat pois, sillä ne saattavat purra ja viedä tavaraa. ÄLÄ SYÖTÄ APINOITA! Tällä syöttämistoiminnalla on omat seurauksensa. Meille kävi niin että apina hyökkäsi pöydälle, näytti hampaansa ja meinasi raapia ja varasti kokiksen. Jotkut apinoista on arempia, mutta röyhkeitä riittää myös. Ne myös tahtoo autoon sisälle. Joten laita nopeasti ovet kiinni. Puremasta voi tulla tauteja.
Apinat dyykailemassa

Rantoja löytää kaikkialta. Osa on hotellien omassa käytössä, mutta vapaita rantoja löytyy pitkin saarta. Näimme hyvin harvan uivan meressä. Johtunee siitä, että nyt ei ole vielä turistiaika kun kirjoittelen tätä. Turisteja oli muutenkin vähemmän ja oli jopa hieman edullisempaa kuin highseason aikaan.

Langkawi tarjoaa monia aktiviiteetteja koko perheelle. Valitettavasti itse olimme niistä suurimman osan jo kokeneet, joten emme uskoneet saavamme niistä mitään uutta. Jos et ole matkustanut paljon, Langkawi on erinomainen kohde. Jos taas olet matkustanut jo paljon, tämä kohde ei tuo mitään uutta, mutta on varmasti kiva vaihtelu esimerkiksi Thaimaassa paljon käyneelle.
Rukoushuoneita on jokapuolella
 
Langkawiin suuntaessa kannattaa ottaa muutama päivä ensin Kuala Lumpurissa ja ostaa erittäin halvalla vaatteita :) Kerron hyvistä ostoskeskuksista toisella kertaa. Lisään vielä Langkawista kuvia kun taas pääsen hyvän internetin ääreen :)

Satamasta löytää erittäin korkeatasoisia ruokapaikkoja.
Momoko ravintolan terassi


You Might Also Like

0 kommenttia