Kuala Lumpur - Kaikkea kaikille

Kuala Lumpur oli toinen kohteemme Dubai -visiittimme jälkeen. Kaupungit ovat hieman saman tyyppisiä, mutta paljon löytyy myös eroavaisuuksia. Ensimmäisenä huomattava hintatasoero. Kuala Lumpurissa on erittäin edullista. Syöminen paikoitellen melkein ilmaista, mutta tasokkuutta etsivällekin löytyy erittäin tyylikkäitä ( ja kalliita) ravintoloita.
Kuala Lumpur tarjoaa kaikille kaikkea. Löytyy luksusta sekä budjettimatkailijan lompakolle sopivaa tarjontaa. Alueita on erilaisia ja ostosmahdollisuuksia löytyy niin merkkituotteita, kuin budjettitavaraa etsivälle.
Ihmisiä on paljon ja kulttuureita sen mukaisesti. Alueella asustaa paikallisten lisäksi mm. Intialaisia ja Pakistanilaisia.

1. Low Yat Plaza
Tämähän oli IT-inssin unelma paikka. Noin seitsemän kerrosta pelkkää elektroniikkaa. Lähdin reissuun rohkeasti vain yhdellä kameralinssillä  juuri siksi, että Malesia on yksi halvimmista elektroniikan ostopaikoista. Harmikseni olin jo hankkinut miltein kaiken muun elektroniikan valmiiksi. Täältä löytää kuumimmat uutuudet emolevyistä läppäreihin. Tavaraa oli tolkuttomasti. Samsung Galaxy 7 hinta oli 777dollaria. Paikalla on myös Applen oma macstore. Sieltä voi ostaa halvemmalla itselleen Ipadin tai uusimman Iphone 7:n. Asukselta löytyi oma gameplace, jossa pääsee testamaan uusimpia peliläppäreitä.
Low Yat

Low Yat

2. Pavilion
Paikka on erittäin kuuluisa sisäänkäynnistään. Edessä on iso suihkulähde. Sisääntulo oli muutenkin koristeltu upeasti tulevan uuden vuoden teemaan. Paikka on valtava. Täältä löytää meikit,vaatteet ja muut merkkituotteet.. Tammikuun aikana kannattaa käydä, sillä monessa paikassa oli tammikuun alennusmyynnit. Voit tehdä luksuslöytöjä. :) Mieheni lompakko laihtui hieman kun hän tuli kanssani Michael Korssin liikkeeseen ja mukaamme tuli kaksi merkkilaukkua.

3. Berjaya Times Square
Sijatsee vastapäätä Low Yat Plazaa. Pääset tänne näppärästi Low Yatin takaovien kautta ylittämällä tien. Paikka on valtava. Useita satoja kauppoja. Tämä sopii budjettiostelijalle. Mekkoja ja toppeja saa 5 eurolla helposti. Tinkimiseenkin täällä on mahdollisuus. Valikoimaa on niin paljon ettei jaksa kaikkea katsoa kerralla. Tulimme tänne yhden kameraliikkeen takia. Altech Camera.
altech camera
 Paikka myy käytettyjä linssejä ja kameroita erittäin halvalla. Muutaman linssin olin jo mielessäni ostanut, mutta ne oli harmikseni jo myyty. Myyjä lupasi ilmoittaa kun tavaraa tulee lisää. Kannattaa ottaa oma kamera mukaan, niin voit testailla linssejä. Voit saada huippuluokan linssin hieman käytettynä alle puoleen hintaan vastaavaan uuteen verrattuna. Ostin itselleni huippuluokan Canonin lasin alle puoleen hintaan. Kannatti.

Ostoskeskukseen eksyy helposti. Kannattaa seurata opasteita. Taxeja saa helposti ulkopuolelta.
Jos ja kun tulee nälkä niin kannattaa pipahtaa alimmissa kerroksissa josta saa ruokia joka makuun.

Löydettiin todella hauska kauppa joka myy cartoon tuotteita
Kenkiä saa erittäin edullisesti vaikka ei olisikaan ale

Sisäänkäynti


4. Suria KLCC
Sijatsee kaksoistorneilla. Täältä löydät paljon luksustuotteita. Varo varkaita! Ulkopuolella meille tultiin heti myymään uusinta IPhonea, joka oli todennäköisesti varastettu. Älä pidä puhelinta tai lompakkoa takataskussasi, se lähtee varmasti. Varoitimme muutamia jotka kulkivat puhelin takataskussa.
löydät kivoja ruokapaikkoja takapuolelta

takapihan suihkulähteitä


Kaksoistornit


5. Petaling Street
Sijatsee China Townissa. Petaling Street käsittää käytännössä neljä pitkää katua joiden keskellä tiet risteävät. Tavaraa on paljon. Lähes kaikki piraattituotteita. Täältä löytää halvalla aurinkolaseista matkalaukkuihin. Tunnelma on kotoisa, mutta myyjät välillä hieman ahdistavia. Pidä laukustasi huoli, täällä on myös näppärät taskuvarkaat. Alueella kannattaa tingata. Piraattituotteiden lisäksi täältä saa myös muuta tavaraa. Mekkoja ja toppeja noin 5 euron hintaan.


6. Central Market
Central Marketin edessä on yksi ulkokauppakatu. Se on auki 9.30 aamulla ja sulkeutuu noin kymmeneltä illalla. Myyjät ovat hieman rauhallisempia kuin Petaling Streetillä. Täällä myydään myös piraattituotteita, mutta ostoskeskuksen sisältä löydät kahdesta kerroksesta ihan 'merkittömiä' vaatteita edullisesti. Itse ostin täältä yhden kauniin mekon. T- paitaa edullisimmillaan n.2 euron kpl hintaan.Ostin myös hajuvesiä ( ei siis mitään piraattituotteita) vaan intialaisia käsintehtyjä hajuvesiä. Ihania tuoksuja! Tuoksujen lisäksi löydät tauluja, kosmetiikkaa ja huonekaluja. Tuotteet ovat hieman erilaisia kuin perus piraattikamat, joten suunnista ihmeessä tänne. Oli ehdottomasti yksi suosikeistani.
pieniä katukeittöitä

ulkomarkkina alue

hedelmiä7. China Town

Chinatown oli jälleen suosikkini. Singaporessa vietimme paljon aikaa Chinatownissa ja Kuala Lumpurin paikka muistuttivat toisiaan todella paljon. Kadut ovat täynnä ostettavaa, mutta se mikä täällä on parasta, on ruoka. Kaduilta voi bongata lukemattomia katukeittiöitä. Jokaisesta ei kuitenkaan kannata maistella. Kannattaa myös muistuttaa että toivoo ruokansa kypsänä. Tunnelma Chinatownissa on kotoisa. Ihmiset ovat iloisia ja olonsa voi tuntea turvalliseksi. Chinatownin markkinat alkavat seitsemän jälkeen jolloin alue heräilee. Ostettavaa on paljon, suurin osa tavarasta on piraattituotteita, mutta myös muuta löytyy. Markkina alueella on katos, eli vesisadetta pääsee karkuun jos taivaalta meinaa ropsahtaa vettä.

8. Muut paikat
Käy myös kaksoistornien katolla. Suosittelen myös Ismaelin kadun isoa vehreää aukiota, jossa voi katsella isolta näytöltä videoita Kuala Lumpurista. Museo on samalla alueella.
Kuala Lumpur tarjoaa monia mahdollisuuksia, niin ostoksille kuin nähtävyyksille. Taxilla pääsee helposti Batu Cavesille ja joka nurkalta löydät ravintoloita ja ostoskeskuksia. Pidin Kuala Lumpurista paljon. Taksin hinta kannattaa sopia etukäteen, mikäli kuljettaja ei ilmaise käyttävänsä mittaria. Hinnoissa esiintyy vaihtelua niin kuskista, kuin ruuhka- ajoista johtuen. Tämä on varmasti sellainen kohde johon palaan vielä tyhjällä matkalaukulla :)


You Might Also Like

0 kommenttia