Dubai - ja 10 asiaa, mitä siellä kannattaa tehdä
Olimme Dubaissa nauttimassa maisemista ja hyvästä palvelusta. Ihmiset ovat erittäin palvelualttiita ja kaikki ohikulkijat antavat neuvoja jos heiltä kysyy apua.

Dubai säväytti suuruudellaan ja laajuudellaan. Paikka oli mielestäni erittäin hieno. Suurien ostoskeskusten tarjonnan jälkeen, en ihmettele miksi ihmiset suuntaavat Dubaihin.

Listasin alle muutamia asioita, mitä kannattaa tehdä Dubaissa. En ole ottanut kantaa lasten huvituksiin koska matkustin mieheni kanssa. Dubai tarjoaa huvipuistoista teemapuistoihin lapsiperheille josta varmasti kaikki löytävät mielenkiintoisia kohteita.

1. Burj Khalifa


Burj Khalifa
Tämä on vain nähtävä kun tulee Dubaihin. Jonot ovat kuin nälkä vuosi, mutta jonottaminen kannattaa sillä maisemat ovat huikeat. Tässä muutamia vinkkejä, kun suuntaat maailman korkeimpaan rakennukseen. Tilaa lippusi ennakkoon netistä. Hinta on sama jos jonottaisit lippuja, mutta kaikki liput myydään ennakkoon nopeasti, joten lippuja ei todennäköisesti ole jäljellä kun saavut paikalle.

Paikalle pääsee Dubai Mallin kautta. Metrolla pääsee suoraan Dubai Malliin mutta kävely sinne on erittäin pitkä. Älä siis lähde huonoilla kengillä, et selviä edes metrosta ostoskeskukseen. Ostoskeskuksen ja metron välillä on kolme pitkää liukuhihnaa, mutta kävelyä tulee silti. Lipuissa on ennalta määrätty kelloaika. Sinun tulee olla portilla ennen tuota kelloaikaa, joten varaa lähtemiseen ainakin hieman yli tunti.

Vaikka ostit lippusi ennakkoon netistä, sinun tulee vaihtaa ne tiketteihin, mikä tarkoittaa jonottamista. Ota pre-book jono ja vaihda liput. Varaudu meteliin ja satoihin ihmisiin. Pelkästään jonottaminen lippupisteelle on hermoja raastavaa. Tämän jälkeen pääset sisälle hissijonoon joka on myös noin tunnin mittainen. Jonottamiseen on tehty aktiviteetteja, seiniltä voit lukea tornin rakentamisesta ja katsella videoita. Tämä helpotti suunnattomasti. Ilmastointi pelaa, joten hiki ei tule. Kannattaa muuten käydä vessassa ennen jonotusta, sillä vessoja en nähnyt missään.

Torniin ei saa viedä lastenrattaita, mutta ne voi jättää säilytykseen ennen hissijonoa. Yritin viedä mukaani kameratelineen. Telineen saa viedä mukaan, mutta tilaa sen käyttämiseen ei juurikaan ole, joten voit sen jättää kotiin. Ei siis tuonut minulle mitään lisäarvoa. Ihmisiä on liikaa sen käyttämiseen.

Ylhäällä pääsee tasanteelle katselemaan näkymiä, jotka ovat henkeäsalpaavat. Kaikki se jonotus tuottaa hedelmää kun pääsee ylös. Myös hissimatka on kokemus. Hississä on luvassa musiikkia ja valoshow.

Tähän kohteeseen kannattaa yhdistää Dubai Mall ostoskierros ja vesishow. Kaikki ovat vierekkäin.

2. Dubai Mall


On iso! Maailman suurin ostoskeskus tarjoi juuri sitä mitä siltä odotti. Sisävesiputoukset, akvaariot, teemapuistot jne ovat näkemisen arvoisia. Tosin se on niin iso ettei kaikkea vain pysty käymään läpi. Hintataso on yhtä suuri kuin Suomessa mutta jos matkustat tammikuussa, saat alennuksia niin paljon, että ostoksia kannattaa tehdä. Lähes jokaisessa liikkeessä on tammikuun alennus joka vaihtelee -30% - 70%. Itse ostin merkkilaukun jonka hinta oli -50%.
 
 

Dubai Mall ostoskeskuksessa menee helposti pari päivää. Kannattaa lähteä rakennuksesta ulos ja mennä istumaan kahvilaan. Ostoskeskuksen ulkopuolella voit katsella suihkulähteitä ja ihailla upeita pilvenpiirtäjiä.

3. Suihkulähteet


Suihkulähteet sijaitsevat Burj Khalifan ja Dubai Mallin edustalla. Ostoskeskuksessa on tienviittoja. Niitä seuraamalla pääset ulos. Suihkulähteet näkyvät vain esityksien aikana. Esitysajat ovat ilta kuudesta (18.00) kello yhteentoista yöhön (23.00) puolentunnin välein. Jos matkustat tammikuussa, ostosfestivaalien aikaan suihkulähteet näkyvät myös kello yksi ja puoli kaksi. Tosin silloin valot eivät ole niin näkyvillä, eivätkä ne näytä niin hyviltä. Joten jätä nämä päivänäytökset väliin ja panosta iltanäytöksiin.
Valoshow

4. Metro


Käytä metroa. Metro toimii hienosti ja on erittäin kaunis. Enpä ole yhtä upeassa metrossa ollut. Käytävät ovat siistejä ja metron kulkeminen selkeää. Maisemia voi ihailla metrossa, sillä metro ei kulje maanalla vaan se on rakennettu päälle. Lippuja saat ostettua helposti koneista jokaiselta metroasemalta. Lippuautomaattiin käy kortti tai käteinen. Päivä lippu maksaa 22 AED, mikä on siis noin 5,80 € ja sillä voi matkustaa niin paljon kuin tahtoo. Naisille ja lapsille on muutama oma vaunu. Miehet saavat sakot jos istuvat naisten vaunussa. Sakko on 200 AED. Naiset voivat silti matkustaa samassa vaunussa miesten kanssa.

Metroihin liittyy aina tungos. Kaikkein ahdistavinta ja ahtainta on Dubai Mallin jälkeiset asemat. Ihmisiä on tolkuttomasti. Jos kuljet eniten tällä alueella, kannattaa metroa testata kerran ja ostaa yhdensuuntainen lippu, loppumatkat kannattaa kulkea taxilla joka on erittäin edullista.

Meidän hotellimme sijaitsi kauempana, joten metro matkaa tuli paljon, saimme istua ihan rauhassa ja nauttia maisemista.
Metron kuperat katot erottuvat helposti

5. Dubai Marina


Marinan venesatama oli näkemisen arvoinen. Upeita jahteja ja korkeita rakennuksia voi seurata vaikka kahvilassa. Ravintoloita on vieri vieressä. Hintataso vaihtelee suuresti. Kannattaa kävellä marinan näköala tie päästä päähän. Matkaa kertyy jopa 7km ja ravintoloita on noin 200. Erittäin upea! Älä jätä tätä väliin.
Dubai Marina

Dubai Marina

6. Souk


Soukkeja eli ’basaareita’ on Dubaissa paljon. Ne ovat ilmapiiriltään aivan erilaisia kuin isot ostoskeskukset. Vaikka et ostoksille olisi tullutkaan Dubaihin, kannattaa silti niissä käydä. Alueet ovat mahdottoman hienoja. Näistä löytää ostettavaksi mausteita, kiiltäviä kenkiä ja vaatteita.
Käytävillä on upeita tuoksuja ja paljon pienempiä ravintoloita. Dubai Mallin vieressä on myös Souk. Käväise vaikka siellä nopeasti jos kuljet alueella.
7. Wafi Mall

 
Täältä emme ostaneet mitään, mutta paikka oli upea. Täällä voi myös nähdä valoshown. Kooltaan se tuntuisi olevan miltein yhtä suuri kuin Dubai Mall. Teemaltaan ostoskeskus on Egypti henkinen. Korkeita pyramideja ja temppeleitä voi ihastella kävelemällä ostoskeskuksen ympäri. Käy ihmeessä.
Wafi Mall

Wafi Mall
 
 

8. Palmusaari

 
Palmusaareen kannattaa suunnata vaikka metrolla. Alueella on hienoja puistoja ja ostoskeskuksia. Ostareista olimme jo saaneet tarpeeksemme, mutta oli siellä silti kiva käydä.
 
 

9. Burj Al-Arab hotelli

 
No onhan tämä nyt nähtävä. Osa haluaa tämän myös kokea. Hinta yöltä pyörii noin 1920 € yöltä. :) Kävimme itse katsomassa hotellia läheltä ja näkyihän se Soukistakin. Kaunista arkkitehtuuria.
 

 

10. Seuraa ihmisiä ja nauti lämmöstä

 
Ilman sen suurempaa tarkoitusta kannattaa istahtaa paikalleen ja katsella ympärilleen. Ostoksia voi tehdä Suomessakin. Varaa itsellesi ainakin päivä pelkkään olemiseen. Istu kahvilla ja katsele pilvenpiirtäjiä. Koska Dubai tarjoaa laskettelusta teemapuistoihin unohtuu usein se tärkein. Olet lomalla - Pysähdy!
 
 

Yhteenveto:

Dubai tarjoaa luksusta kaikessa eri tarkoituksessaan. Dubaista löytää jokainen jotakin. Ehkä rantaelämä saattaa jäädä hieman vähemmälle, koska nähtävää on niin paljon. Ehkä ärsyttävintä on hintataso ja jatkuva rakentaminen. Meni mihin tahansa, niin joka paikassa on keskeneräisiä pilvenpiirtäjiä ja hotelleja. Meteli oli sen mukainen. Hotellimmekin vieressä oli rakennustyömaa. Meteli oli ärsyttävää. Ihmettelen kovin, että voiko kaikelle tälle olla oikeasti tarvetta?
Myös ikävää oli kuulla taksikusteilta, että he olivat jonkin verran onnettomia. Lähes kaikki kuskit olivat tulleet Etiopiasta, Intiasta ja Pakistanista. He olivat jättäneet perheensä ja olivat tulleet töihin. Jokainen heistä kuitenkin kaipasi kotiin ja oli aikeissa palata takaisin. Kuitenkaan se ei aina niin helppoa ole. 

You Might Also Like

0 kommenttia