Yksinäisten Joulu Raumalla' Kenenkään ei tarvitse olla yksin aattona'. - Totesi meidän mummu ja pappa, kun he aloittivat yksinäisten joulun 19 vuotta sitten.

Raumalla järjestetään jouluaattona jo 19. kerran Yksinäisten joulu. Ritva ja Juhani Jokiniemi ovat vuosi toisensa jälkeen nähneet ympäri vuoden vaivaa sen takia, että kenenkään ei tarvitsisi viettää joulua yksin. Yksinäisten joulujuhlassa kaikki saavat ruokaa ja tilaisuudessa on jouluohjelma.  
Nykyisin jo perinteeksi muodostunut tilaisuus alkoi hyvin pienestä juhlasta. Ensimmäisenä vuonna kävijöitä oli noin 10 henkilöä. Seuraavina vuosina tilaisuus alkoi paisua ja nykyään yksinäisiä kävijöitä on reippaasti yli 100 henkeä. Myös tilaisuuden epävirallinen vapaaehtoisten kristittyjen tiimi on nykyään tuplasti isompi. Ensimmäisinä vuosina mummuni valmisti miltein kaikki ruuat itse. Nykyään hän saa jo apua jouluruuan valmistukseen. Kaikki tarjottava ruoka on kotitekoista.

Kaiken takana on lämmin ajatus

Koska osallistujia on nykyään jo reippaasti yli 100 henkeä, joulua valmistellaan yksi vuosi. Eli kun jouluaatto on ohitse, alkaa seuraavan vuoden valmistelu. Tämä vaatii kärsivällistä luonnetta ja sitähän meidän mummulta löytyy. Kaiken tämän vaivannäön takana on lämmin ajatus. 'Kenenkään ei tarvitse olla yksin'. Tämä kaunis pieni ajatus on kantanut jo 19 vuotta. Sen mukana, myös Rauman kaupunki tuli mukaan vuokraamalla Posellin juhlaa varten ilmaiseksi.

Poselli aamulla
Koristeita

Posellin sisäänkäynti


Juhlapöytien valmistelua

Vapaaehtoisia järjestämässä tilaa

 

Facebook toimi hyvänä kanavana

Julkaisen vuosittain ilmoituksen, jossa kerron kelloajoista ja siitä, että kuka tahansa voi tulla mukaan talkoisiin. Facebook on toiminut erittäin hyvin. Nyt vuosittain paikalle on ilmestynyt facebook-ilmoitukseni kautta muutamia ihmisiä auttamaan aamulla. Viime vuonna julkaisua jaettiin erittäin hyvin. Toivottavasti Facebook viestini kantaa tietoa tänäkin vuonna.

Missä voit auttaa?

Eniten töitä on aamulla. Pöytien kantaminen ja ruuan esille laitto on kaikkein työläin vaihe. Olen muutamia kertoja kuorinut satoja kananmunia. Aamuisin tehdään myös salaatit ja ruokien koristelut. Näissä kaikissa voit olla apuna. Voit myös tehdä lahjoituksen jonka avulla hankitaan ruokatarvikkeet juhlapöytään. Jokainen voi olla apuna, niin kauan kuin haluaa. Myös ohjelman jälkeen apua tarvitaan paljon, sillä pöytien takaisin järjestelyt ja ruokien korjaamisessa menee oma aikansa. Lautasten pinoaminen ja muu puuhastelu onnistuu varmasti kaikilta. Jos tunnet että haluaisit olla avuksi, niin riennä paikalle Jouluaattona.
Jälkiruokia

Tässä vielä artikkelia tapahtumasta: https://ls24.fi/raumalainen/yksinaisille-oma-joulujuhla-posellissaToisen salin valmistelut

Yhteenvetoa:


Yksinäisten Joulu Kulttuuritalo Posellissa (Nortamonkatu 12) 24.12.2016 klo 15.00

Yksinäisten joulu on taas 24. päivä. Jos tahdot tehdä jotain muiden hyväksi, tule auttamaan Poselliin Raumalla (Nortamonkatu 12). Apusi otetaan iloiten vastaan ja voit olla auttamassa niin kauan kuin haluat. Suurin tarve on heti aamulla, joten aamuvirkut tervetulleita. Töitä löytyy keittiöhommista pöytien kantamiseen.

Jos vietät joulua yksin, niin olet tervetullut Yksinäisten Jouluaaton illanviettoon joka alkaa klo 15 Posellissa. Luvassa on ohjelmaa, kunnon jouluruokaa ja joulukahvit jne. Kenenkään ei tarvitse olla yksin aattona. Ilta on valmistettu juuri sinua varten."

You Might Also Like

0 kommenttia