Promarkers vs Chameleon markers

 

No sitten kun olit juuri hankkinut muovikassillisen Promarkker ja Copic-tusseja, tulee uusi villikortti kauppoihin. Chameleon liukuväritussit lupaavat suunnattoman määrän erilaisia sävyjä vain yhdellä tussilla. 20 väriä tuottavat yli sata eri sävyä.


tussipaketti
Sävyjen suuri määrä olisi todella suuri helpotus, sillä esimerkiksi ulkomaan matkalle ei halua ottaa mukaansa tusseja, koska tusseja tarvittaisiin paljon eri sävyjen aikaansaamiseksi. Yleensä reissulle otan mukaan värikynät, koska niiden väriskaala on laajempi.
Jos luvattu väriskaala on totta, nämä olisivat ensimmäiset tussit jotka kannattaisi jo raahata mukaan ulkomaille.

Tussi menee kolmeen osaan

Tussi katkeaa kolmeen eri osaan. Siinä on kaksi erilaista kärkeä. Tussien päässä on oma blenderi. Kun tussin kärjen kääntää blenderiin ja odottaa hetken, värisävy haalistuu ja tusseilla saa aikaiseksi liukuväriefektin.


ohjekirja


Paketin mukana tulee ohjeet kuinka monta sekunttia blenderiä pidetään kärkeä kohti riippuen halutusta värisävystä. - Tässä piilee vaara. Nimittäin kärki saattaa aika nopeasti mennä huonoksi. Paketin mukana tuleekin muutama varakärki, mikä kielii yleisestä ongelmasta.
Kärki käännettynä blenderiin

Info myy tussipaketteja hintaan 29,90 € 5 tussia ja isompi 22 kpl kynän sarja hintaan 109 €. Tarkistin tietty heti mitä tussit maksavat ulkomailla. Valitettavasti hinnat pyörivät aika samoissa. Amazon tarjosi pakettia hieman halvemmalla. 22 paketin sarjan saa hintaan 89 dollaria. Amazonin tarjous tässä.

Tussien hinta on aika korkea. Copic tussit ovat halvempia. 5+1 värin paketin saa hintaan 17,90 €. Joten eroa on huimasti. Mutta jos nämä todella tekevät lupaamansa '20 tussilla jopa sata eri sävyä' on tässä säästänyt pitkän pennin. Vähemmän tusseja - vähemmän rahan menoa.

Tussit ovat kooltaan aika isoja. En pidä yhtään niiden pituudesta. Pitkällä värittämisajalla ne rasittavat kättä.

tussien pituus ero verrattuna Promarker ja Copic-tusseihin

Koska pituutta tusseilla on paljon, tulee ongelmaksi kuljetus. Tussit eivät yksinkertaisesti mahdu normaaliin penaaliin.

Tussit eivät mahdu penaaliin
Ongelmaksi ei siis tule tussien määrät, vaan niiden pituus. Ehkä myös jonkin asteisena ongelmana pidän myös blendausta. Joudut jatkuvasti käyttämään tussia blenderillä jotta saisit vaaleamman sävyn. Myös blendatun vaaleamman saman sävyn saaminen on vaikeaa. Vaikka laskisi sekunteja tismalleen saman määrän, sävy saattaa muuttua muutaman asteen.

Joten mitä iloa blenderistä on? Kerroksittaisessa pienemmässä piirustuksessa blenderillä saa käytettyä erilaisia värisävyjä. Väri asteilla saa helpommin syvyyttä piirustuksiin. Jos värittää pieniä alueita, sävytyksen saa saumattomasti toiseen sävyyn. Liukuväri on kaunis ja toimiva. Mutta tosiaan isommassa työssä on käytettävä päälle värjäystä. Liukuväriefektin käyttäminen vaatii hieman harjoittelua.

Testausta liukuvärillä pilviin. Loput kuvasta tehty promarkkereilla


Yhteenvetona voidaan pitää että chameleon tussit toimivat yhdessä muiden tussien kanssa. Jos tykkää värittää värityskirjojen kuvia, nämä toimii siinä hienosti. Ehkä kuitenkin otan ne käyttöön muiden tussien kanssa ja käytän niitä sekaisin. Ehdottomasti ärsyttävin asia tusseissa on jatkuva blenderin käyttö ja tussien pituus. En aijo ostaa tusseja toista settiä. Mielestäni eivät ole kuitenkaan niin hyvät.


tussit mahtuvat juuri ja juuri säilytysrasiaani


You Might Also Like

0 kommenttia