Promarker vs Copic


Promarker- vai Copic-tussit?

Käytän paljon erilaisia tusseja ja kyniä. Ennen ostoani teen aina tarkan taustatutkimuksen, koska yleensä taidetussit eivät ole kovinkaan halpoja.

Promarker- ja Copic-tussit

Etsin aika kauan kunnollisia tusseja joiden kanssa pystyisi värittämään saumattomasti. Tutustuin molempiin malleihin Promarkkereihin ja Copiceihin. Testailin myös muita malleja, mutta palaan niihin myöhemmin.

Molemmat tussit ovat erittäin 'märkiä' mikä tietty auttaa värien sekoittamisessa. Mutta siinä on haittansakin, nimittäin pohjatussaus saattaa levitä.
Vaikka pohjatussauksen tekisikin permanent tussilla, saattaa muste silti levitä. Skannaankin nykyään  tussauksen ja printtaan sen paksulle paperille lasertulostimellani. ( tämä ei siis tietenkään onnistu mustesuihkulla ) Lasertulostimien hinnat ovat tulleet jo ihmisten tasolle, joten sellaisen hankintaa kannattaa pohtia vakavasti.

Pituus- ja paksuus eroja.

Huomattava ero tusseissa on niiden kärjet ja paksuus. Promarkkerit ovat miltein tuplasti paksumpia ja niissä ei ole brush-sivellintyyppistä kärkeä kuten copiceissa. Promarkkerit ovat hieman halvempia, mutta molempia tusseja saa nykyään aika samalla rahalla.

Tussien sekoittaminen keskenään onnistuu hienosti. Itse käytän promarkkereita enemmän, koska niitä paremmin saatavilla. Pidän silti todella paljon Copicien sivellinkärjestä. Esimerkiksi varjostuksissa Copic on ylivoimainen. Käytänkin aina Copicien blenderiä värien haalistamiseen. Siveltimellä on todella helppo maalata sekoitettava alue. Copicien heikkoutena voin pitää silti samaa asiaa, sillä siveltimellä ei saa helposti väritettyä isompaa aluetta ilman että siitä tulisi raidallista.

Promarker ja Copic-tussien kärki

 Isompi kärki Copiceissa on jotenkin liian kova. En osaa varmaan selittää tätä kovinkaan hyvin, mutta sillä ei vain ole niin kiva värittää, kuin Promarkkereiden isolla kärjellä. Joten laajempiin väritysalueisiin käytän promarkkereita.Värisävyjä molemmissa sarjoissa on paljon. Niistä löytää nopeasti omat suosikkinsa ja niitä on melko helppoa tilata yksittäin. Aloitussarjaksi kannattaa kuitenkin ostaa heti laajempi skaala, sillä tarvitset syvyysvaikutelmaan muutamaa eri sävyä.Copic värikarttaPromarker värikartta


Siispä pidemmän testailuni jälkeen suosittelen ostamaan molempia sekaisin. Perusväritykseen käytän eniten Promarkkereita. Osta blenderiksi Copic-tussi, se soveltuu erinomaisesti sävysekoitukseen. Copicit kannattaa hankkia myös kasvojen varjostukseen, sillä sivellin toimii siinäkin erittäin hyvin.
Parhaimman yhdistelmän saat kun sekoitat tusseja keskenään.

Copic-tussit voi täyttää helposti. Molempiin on saatavilla irtopäitä, jos ne ovat menneet pilalle tussauksessa. Kun haluat säilyttää tussit hyvinä, muista säilyttää niitä vaakatasossa. Tällöin molemmat tussin kärjet saavat tasaisesti mustetta eivätkä kuivu.

Tässä vielä yksi Timelapse video värittämisestä Promarkkereilla.

Katso hyvälaatuisena täältä: https://www.facebook.com/Annioutlifedesign/videos/1622721827754250/


 
 

You Might Also Like

0 kommenttia