Kuuba - Osa 2

Caibarien


 Havannaa tuossa tulikin jo esiteltyä. Nyt sitten vuorossa pieni nojatuolireissu muihin Kuuban paikkoihin.  Havannan kauniista kaduista voit lukea täältä.

Caibarien on pieni kylä jossa kenelläkään ei ole kiire. Paikka tunnetaan myös nimellä La Villa Blanca. Kaupungissa on alkujaan ollut sokeritehtaan lastausalue, mutta toiminta on loppunut ja se näkyi katukuvassa. Asukkaita on n. 38 000 tuhatta.

Meidän talon uima-allas
Vuokrasimme paikallisten oman omakotitalon. Se sijaitsi aivan meren rannalla ja siellä oli erittäin pieni uima-allas. Talo oli upea. Mereen ei voinut mennä uimaan, sillä rantaa ei ollut siivottu ja se oli täynnä oksia ja puita. Näkymät olivat silti hulppeat.

Meidän rannalta kuva


Caibarien
Caibarien
Itse kaupunki käsittää vain pari katua. Valitsimme kohteen sen takia, että siellä oli paikallinen meininki ja siitä oli lyhyt matka muualle. Tai niin me luulimme... Tulee yllättävän pitkä matka joka paikkaan jos et pääse mihinkään ilman autoa. Ja taxeja siellä ei ollut montaa kappaletta.

Caibarien
Koululaisia ja hevosia kaduillla
Hevosella pääsi melkein helpoiten keskustaan. Toinen isompi kaupunki ja enemmän turistien suosima Remedios sijaitsi 7 kilometrin päässä.

Ränsistyneet kadut


Autiot rannat
autiot rannat Caibarien

Remedios

Lähialueen ainoa internet löytyi täältä. Hintaa taisi olla noin 8 € ja aikaa noin 30 min. Aika kallista. Kaiken huipuksi et pääse ulkomaailmaan helposti. Kuuba on nimittäin blokannut osan sivuista. Mm. luottokorttimaksaminen verkossa ei onnistunut. Joten suunnitelmat menivät heti uusiksi.

Autojen lisäksi oli hevosia
Pienet markkinat kaduilla

Trinidad - Sancti Spiritus

Unescon suojelema kohde

Trinidad on kaupunki Kuubassa Sancti Spiritusin provinssissa. Alue on Unescon suojelukohde ja onkin yksi parhaiten säilyneistä. Suosittelen matkaa tänne, sillä alue oli upea. Pienet mukula kivet johdattivat mitä hienompiin aukioihin. Jokapaikassa oli jotain nähtävää. Ravintoloita ja ostettavaa löytyi paljon. Kahviloissa soi paikallinen musiikki. Myös kiertäviä laulajia oli nähtävillä.

Ihania katuja
Lapset pizza ostoksilla
Katuja
Täältä löytyy taidetta, ruokaa ja kauppoja. Alueen lähellä on myös Ancón upeat valkoiset hiekkarannat. Alueelle ei pääse ilman taxia tai omaa autoa, sillä se sijaitsee kuitenkin aika kaukana Trinidadista. Asukkaita unescon suojelemassa kohteessa on noin 70 000 ja kaupunki elää pääasiassa sikarien valmistuksesta, kalastuksesta ja sokeriruon viljelystä.

Valkoinen ranta
Rantaa
Kauniita katuja
Aasitkin on vuokrattavissa

Santa Maria

Kaunis Santa Maria on yksi Kuuban suosituimmista turistikohteista. Sinne virtaa eri puolelta maailmaa turisteja ja paikka olikin poikkeava. Hotellit, kaupat ja tiet olivat loistokunnossa verrattuna oikeaan Kuubaan. Turisteja hemmotellaan myös hampurilaisilla joka on harvinaista Kuubassa.

Paikallinen parkkipaikka oli silmän ilo
Santa Maria
Santa Marian ostoskatuja

 

Santa Marian ranta

Sikarit Kuubasta

Näitä kannattaa tuoda sillä hinnat kotimaassa ovat poskettomia. Eivät kaikki sikarit silti Kuubassakaan halvimmasta päästä ole, mutta laadusta kannattaa maksaa. Havannasta saa varattua vierailukäyntejä paikallisiin sikaritehtaisiin mutta sikareita saa myös lentokentältä ja kaupoista. Kadulta älä sikareita kuitenkaan osta, sillä ne ovat väärennöksiä. Laatu on huono ja rakenne erittäin kehno. Ostimme itse Romeo y Julieta ja Cohiban sikareita. Ostimme isomman laatikon ja jaoimme ne keskenämme. Isomman laatikon ostaessa, säästää pitkän pennin. Cohiban sikarien maine on myyttinen. Aikoinaan Fidel Castro ihastui sikareihin joita hänen henkivartiansa poltti. Cohiba sai nimensä 1960-luvun puolessa välissä. Aluksi se oli vain diplomaattivieraiden sikari, mutta 1980-luvulla se laskettiin yleisön saataville. Kun tuot sikarit Suomeen, tarkkaile niitä. Niiden mukana voi tulla sikarikuoriaisia jotka syövät sikarisi. Tähän tepsii pakkanen. Laita sikarit hetkeksi pakkaseen ja ongelma on poissa. Sikarit eivät säily niin pitkään kuin kuvittelisi.


Paikallinen sikari mies

Vie tuliaisia Kuubaan

Jos olet menossa Kuubaan niin voit viedä heille tuliaisia. Me veimme hammasharjoja, tahnaa ja saippuaa. Ne otettiin ilolla vastaan.

Yhteenveto Kuubasta

Hurmasi minut kerrasta. Palaan varmasti. Sydäntä raastavaa on nähdä kuinka Kuubalaiset joutuvat selviytymään ihan perusasioista. Ei ole päivänselvää että aamiaispöydässä on ruokaa. Kaikesta on pula ja ihmiset asuvat ränsistyneissä taloissa. Se laittaa hiljaiseksi kun huomaa kuinka onnekas itse on. Kuubalaiset ovat ihania ihmisiä. Heidän kanssaan onnistuu asiat, ainut on että pitää muistaa että meidän minuutti on Kuubassa tunti. Siellä ei ole kiirettä, joten sovitut aikataulut pettävät. Niin sovituissa taxeissa kuten paikallisbusseissa. Jos pidät pään kylmänä, sovit joukkoon varmasti.
En ehkä suosittelisi Kuuban muita paikkoja ensikertaa matkustavalle. Jos nautit täyshoidosta kannattaa suunnata Santa Maria:n tyylisiin kohteisiin. Vanhaa loistoa on nähtävillä, mutta jopa hotellit ovat aika huonossa kunnossa muualla kuin turistien suosimissa kohteissa.
Mene Kuubaan - siellä on eloa!

Maalaismaisemaa


You Might Also Like

0 kommenttia