Santorini - maailman kaunein auringonlaskuSantorini on kuuluisa maailman kauneimmista auringonlaskuistaan. Olihan ne sitä luokkaa ja tämän vuoksi Santoriniin lähdettiin.  Oian kylä tuhoutui osittain maanjäristyksessä vuonna 1956, eikä sitä vielä ole täysin uudelleenrakennettu. Jotkut muutti ikuisesti pois ja jotkut pitää peukkuja pystyssä, että torppa pysyy koossa. Saaren läheisyydessä järisee jatkuvasti ja järistyksiä tulee tiheämmin.

Santorini Oia
Santorni Oia
Oxfordin yliopiston mukaan (2012) Santorinin saaren alla sijaitseva magmasäiliö on laajentunut reilussa vuodessa 10–20 miljoonaa kuutiometriä ja sen yläpuoliset saaret ovat nousseet 8–14 senttiä. Pian poksahtaa. Käy vielä kun voit.

Lomakodit Etelä-Euroopasta? www.interhome.fi
Oian kauniit kukat


Meidän lemmikkikissa :)
Mitä lähemmäs Oian keskustaa menet, sen kalliimpaa on. Saari on todella pieni, joten skootterin vuokrausta kannattaa harkita. Pääset sillä kiertämään koko saaren hienosti. Saarella on muutamia todella kivoja paikkoja joissa kannattaa käydä piipahtamassa. Oia on tunnettu kauniista vuorelle rakennetuista taloista. Myös Fira on suosittu kohde.
Santorini on monen mielestä Kreikan kaunein saari. Jotkut ovat varmoja siitä, että kyseessä on peräti koko maailman kaunein saari.

Tämä kuuluu ehdottomasti sellaisiin kohteisiin, jotka on pakko nähdä.

Hinnat pyörivät samoissa kuin Suomessa. Jotkut tuotteet saattavat olla halvempia, mutta budjettimatkailuun tämä ei ehkä ole paras. Taitaa olla Kreikan saarista kallein.

No se auringonlasku!

No juu! Siellä oli joku muukin kuvaamassa sitä. Käytännössä koko saaren toiminta keskittyy vain Oian kaupungin toiseen päähän. Ihmiset menevät tunteja ennen valtaamaan paikkoja kuuluisan auringonlaskun vuoksi. Paikalla oli siis välillä jopa ahdistavan ahdasta. Tämä vaikuttaa myös koko muun saaren toimintaan. Taxit ja bussit eivät liiku. Kyselimme että miten saisimme taxin kaupungin keskustaan, mutta kaikki vain nauroivat, että taxit eivät nyt kulje kun kaikki ovat kuvaamassa auringonlaskua. Ja siis tämä toiminta toistui joka ilta.
Pysyttelin omalla pienellä alueellani kamerani kanssa. Ja kun aurinko vihdoin laski, niin koko massa lähti juomaan ja syömään Oian pienille kaduille. Ihmisiä oli liikaa minun makuuni. piste.

Auringon lasku oli kieltämättä ihan mieletön. Todella upea. Päätä sinä kuvien perusteella oliko sen arvoista.
Oian kuuluisa auringonlasku

Tulivuoria ja muinaisia kaupunkeja

Santorinissa on monta eri rantaa. Koska me tahdoimme olla kuvauskohteen lähellä, meillä ei ollut omaa rantaa lähellä. Oian kaupunki ei ole mikään rantakohde. Parhaimmat rantakohteet löytyvät aivan toisesta päästä saarta, kuten Perissa ja Pervolos.
Risteilyä
Risteilyä
Varasimme risteilyn tulivuorelle. Ohjelmaan kuului muutakin, eikä hinta ollut paha. Pääsimme lähtemään Oian kaupungin alapuolelta 'satamasta'. Ensin tutustuimme tulivuoreen. Vuorelle olisi voinut kiivetä, mutta oli niin kuuma, ettei kerta kaikkiaan pystynyt siihen. Tämän jälkeen pääsimme uimaan. Tämä oli kyllä aikamoinen koetus. Ihmiset laittoivat uikkarit laivalla, tämän jälkeen sinun tuli hypätä veteen ja uida lähteille... Matka oli sen verran pitkä etten ihan ketä tahansa siihen olisi laittanut. Kaiken huipuksi jos jäit kellumaan veneen viereen et meinannut päästä takaisin, koska ihmisiä virtasi koko ajan veneestä alas. Aivan hirveä kokemus. Jos hiukkaakaan paniikki meinaa iskeä, olisi käytännössä kaikki hukuttaneet toisensa. Et siis saanut mistään kiinni, vaan sinun tuli koko ajan uida. Argh! En suosittele kyllä kenellekään.

Kiersimme koko saaren. Kävimme mm. Stavros beachilla. Ihan hieno ranta. Firassa kävimme ostoksilla. Hintaluokka on aivan sama kuin Oiassa, mutta Firassa on paljon enemmän valikoimaa. Kadut ovat täynnä ostettavaa. Arvokkaimpia taitavat olla Santorinitaulut ja puuvillaiset hameet.
Saaressa on myös kuuluissa majakka jonka luokse ajelimme vuokra-autolla. Matkanteko Santorinissa sujuu vaivatta. Käytännössä siellä on vain yksi iso tie, joten et voi eksyä. Majakka oli vähän pettymys, ihan perusmajakka, mutta retki sinne oli sitäkin hienompi. Matkalla on paljon hienoja kahviloita, viinitiloja ja erikoisia ruokapaikkoja. Pysähdyimmekin yhteen kuvankauniiseen kahvilaan. Oli sitten niin hauska! Siellä olisi viihtynyt vaikka kuinka kauan.

Santorini light house:n lähellä


Fira
Oia
Vanhat kaupunkikohteet olivat hienoja. Suosittelen kaikille. Ihanat siniset ikkunat ja ovet suorastaan kutsuvat luokseen. Tutustuimme myös Akrotirin kaivauksiin. Oli ihan mielenkiintoinen kohde. Akrotirin arkeologiset kaivaukset ovat paljastaneet, että alueella oli merkittävää asutusta ennen kuin tulivuorenpurkaus peitti kaupungin. Hinta oli 5 euroa.

Ihanat vanhat kyliä kannattaa kierrellä

 

Yhteenvetona voin todeta, että käy ihmeessä

Santorini oli hieno kohde. Jos tahdot vältellä suurimpia rantakohteita ja turisteja, suuntaa Oian lähelle. Meillä oli uima-allas joka minulle korvasi vilkkaat rannat. Ruoka oli hyvää, saimme nauttia aamiaisesta majatalomme kattoterassilla, jolloin jokainen aamu oli täydellinen. Käy katsomassa kuuluisa auringonlasku - sen pastellisävyt ovat sen arvoisia. Nauti paikallisesta viinistä ja patikoi Firasta Oiaan. Hieno paikka - Suosittelen lämpimästi!You Might Also Like

0 kommenttia