PARIISI – Rakkauden kaupunki vai kiireellä kierretty turistikohde?


Pariisi tuo ehdottomasti mieleen kauniit kadut, romanttiset kahvilat ja upean ympäristön. Mutta mitä tapahtuu jos Pariisiin lähtee kiireellä?

eiffel torni
Ottamani kuva Pariisista

Valitettavan usein pitkät viikonloppumatkat eivät ole aina niitä parhaita lomakokemuksia. Yrität selvittää miten pääset parhaiten liikkumaan, milloin pääkohteet ovat auki ja miten paikallinen kulttuuri toimii. Siksipä suosittelen venyttämään jokaista viikonloppumatkaa ainakin viikolla. Tällöin pääset nauttimaan kaupunkiloman parhaasta annista ja pystyt rentoutumaan.
Jos viikon venytys on mahdotonta, niin yritä venyttää edes kahdella päivällä ja lomasi on onnistunut. :)
Eiffel ja puistoa


Nautin Pariisin kukistaNotre dame
Sivukaduilta löytää vaikka mitä 
Liikkumiseen käytimme metroa
Turistikohteiden ongelmina ovat lähes aina pitkät jonot. Kotimaassa voi selvittää muutamia kikkoja jotka helpottavat paikanpäällä. Onko esimerkiksi mahdollista ostaa passia jonon ohi? Kaikissa kaupunkikohteissa ei ole sellaista mahdollisuutta mutta niissä missä on, se kannattaa hankkia. Jos kuvittelet säästäväsi tässä muutaman kympin ja jonottaa, voin kertoa, että kohde jää joko näkemättä tai käytit juuri kaksi päivää jonottamiseen.
Kun lähtee kaupunkimatkoille on syytä tehdä kotitehtävänsä huolella. Jo pienellä määrällä ennakkotietoa selviät pitkälle.
Selvitä ainakin nämä:
- Missä on tärkeimmät kohteet?
- Miten niihin pääsee?
- Onko jotain rajoitteita kohteissa? ( En meinannut päästä Pietarin kirkkoon Roomassa liian lyhyen hameen vuoksi )
- Mitä maksaa? ( Jos vaikka lähdetkin Pariisin miniristeilylle )
- Mistä saa? ( esimerkiksi metrolipun)
Jo näiden tietojen avulla olet säästänyt aikaasi itse kohteeseen.
Mitä enemmän tiedät, sen parempi.

Kaupungilta ostoskatu

Kallis vai halpa? - kallis                                                              


Kyllähän se pitää myöntää, että Pariisi on kallis. Pelkkä kahvi nähtävyyden lähettyvillä, voi maksaa maltaita. Eiffel-torniin jonottamisen sijaan voit vaikka kävellä ympäristössä, nauttia herkullisista vohveleista ja seurata ihmisiä. Siellä ne kulkee patonkien kanssa, oikeasti! :) Itse otimme myös risteilyn, jonka aikana näimme kaikki kauniit kohteet, mutta rauhallisella fiiliksellä. Itse en mennyt ostoksille Pariisin ( johon se toimii muuten erinomaisesti) minä lähdin näkemään ja kuvaamaan.

Taskuvarkaat


Siellä missä on ihmisiä, on myös varkaita. Kannattaa varoa 'irtokukkia' myyviä naisia. Heillä on näppärät sormet. Lompakko takataskusta voi lähteä helposti mukaan ja reppua voidaan ryövätä samalla, kun kuljet pois metrosta. Ei siis kannata levitellä rahoja kaduilla eikä pitää lompakkoa takataskussa.
Me olemme päässeet vähällä ryöstäjien kanssa. (Ainakin vielä) Reissuilla on muutaman kerran huijattu hinnoissa, mutta muuten olemme saaneet olla rauhassa. Yksi syy tähän on se, että me oikeasti vahdimme tavaroitamme. Jaan rahani aina tasaisesti eri laukkuihin ja tallelokeroon. En koskaan kulje koko rahanippu mukana ja en milloinkaan pidä luottokorttiani mukana, kun lähden hotellilta. Jos kuitenkin tarvitset korttiasi mukana, kannattaa se sijoittaa erilleen muiden rahojen kanssa.

Hieno kokemus silti

Kukkia kadulta

Hienoin kokemus löytyi keskustan ulottumattomista. Eli pienillä kaduilla jossa myytiin vaikkapa kukkasia. Parasta Pariisissa on rauhallinen puistonpenkki, hyvät vohvelit ja ihmisten seuraaminen.

Yhteenveto


Vietä siis pidempi pidennetty viikonloppu Pariisissa. Älä tyydy jonottamiseen, kulje rohkeasti pienillä kaduilla. Vaikka kaikilla muilla olisi kiire, niin ota aikaa seuraamalla ympäristöä – sillä lomalle sinne lähditkin.
I love paris
Tornin valotYou Might Also Like

0 kommenttia