10 tapaa säästää jouluna
10  tapaa säästää jouluna
 
Listasin muutamia asioita jotka saattavat auttaa sinua hieman halvemmassa joulussa.  
 
1. Kun olet päättänyt mitä ostat lahjaksi, etsi halvin paikka mistä ostaa. Tässä auttavat sinua esimerkiksi hintaseuranta.fi ja vertaa.fi.

2.     Käytä saamiasi papereita. Lahjapaperit maksavat paljon. Yksi ekologinen tapa säästää, on kierrättää ne. Avaa siis jouluna pakettisi varovaisesti ja voit käyttää samoja papereita uudelleen. Myös sanomalehtiin käärityt paketit ovat erittäin hauskoja kun niihin lisää kauniin kortin. Kerää lehdestä vaikka hauskoja tekstejä jotka kuvaavat lahjan saajaa. Vai mielikuvitus on rajana. Tätä on meillä harrastettu jo useita vuosia. On jopa ihan hauskaa saada lahja jonka paperin tunnistat :)

Käärisin lahjan sanomalehteen.

 
 
 Voit muuten tilata tekemiäni joulukortteja. Teen vuosittain uuden sarjan. Korttien mukana saat kirjekuoret. Vaikka et lähettäisi kortteja, voit käyttää niitä pakettikortteina. Tutustu valikoimaani täältä.

3.       Anna lahjaksi jotain itse tekemääsi. Mikään ei lämmitä sydäntä niin paljon kun itse leivotut piparit tai karkit.

4.     Tee itse kupongit: Omalle rakkaalle voit vaikka tarjota hierontaa tai ruoanlaittoa. Itsetehdyt kupongit ovat myös huomattavasti hauskempi lahja, kuin vaikka dvd:n osto hyllyltä.

5.     Jos olet nettitilaaja, selvitä ensin mahdollisimman monen tuotteen hinta ja tilaa paljon samasta paikasta. Voit säästää postikuluissa todella paljon. Tämä kannattaa tarkistaa aina, sillä vaikka jokin tuote olisi kalliimpi, voit saada silti huomattavan säästön postikuluissa.

6.     Hanki tekokuusi. Et edes halua laskea kuinka paljon tässä säästät. Pääset eroon myös havunneulasista.

7.      Sovi lahjabudjetista sukulaisten kesken. Meillä kaikilla on jo todella paljon tavaraa ja rojua ympäri asuntoa. Suurin säästö tulee siitä, että sopii ettei osta lahjoja. Jos kuitenkin haluatte muistaa toisianne, sopikaa lahjalle jokin hinta. Tällöin budjetti pysyy kurissa ja tiedät menosi.

8.     Osoita lahjasi perheille tai pariskunnalle  - älä henkilöille. Osta siis lahja, josta on iloa koko perheelle. Esimerkiksi lautapeli tuottaa iloa koko perheelle. Myöskin elokuvat ja elämykset voivat tulla huomattavasti halvemmaksi kuin se, että ostaisit lahjoja henkilöille yksittäin.

9.    Jätä jokin perinneruoka pois jolla ei ole menekkiä. Esimerkiksi laatikoista voi jättää yhden helposti pois, jos tiedät ettei sitä mene paljon.

10.  Kaikkein suurin säästö tulee siitä, että olet liikkeellä myöhään. Lahjapaperien  ja jouluruokien hinnat laskevat huomattavasti, kun joulu on jo ovella. Ei sovellu heikkohermoisille :)

Extra 11:
Mitä mieltä olet second hand-lahjoista? Viime vuosina olemme sisäistäneet kierrätyksen hyvät vaikutukset. Kirpputorilta voit oikeasti löytää käyttämättömiä leluja tai vaikka kirjoja. Keräilijöiden piirissä tämä on arkipäivää, sillä mistä muualtakaan keräilyyn soveltuvaa tavaraa löytäisi niin helposti. Jos löydät vaikka miltein käyttämättömän lautapelin kirpputorilta – miksi maksaisit siitä uutena +50% enemmän kaupan hyllyltä? Tai jos tiedät ystäväsi keräävän Alvar Aallon tuikkukippoja, niin miksi et ostaisi sitä käytettynä?  Todennäköisesti ystäväsi hakee niitä nimenomaan kirpputoreilta ja lahjasi tulee olemaan koko Joulun paras. Jos kuitenkin sinua arveluttaa antaa ’vähän käytettyä lahjaa’ niin voit perustella sen kortissa esim. ” Tänä jouluna ajattelin yrittää pelastaa maapalloa ja annan kierrätyslahjoja. ”
Tässä mielenkiintoinen linkki aiheeseen: http://www.hs.fi/kaupunki/a1418882417687

Paras tapasi säästää on kuitenkin päätös siitä, että säästät. Valmistele ja budjetoi joulusi huolella. Voit kirjata ylös joulun menot ja päättää pitää rahasi kurissa. Ellet ole tehnyt budjetointia edellisinä vuosina, voit aloittaa nyt ja käyttää tietoa ensi vuonna. Tulet hämmästymään kuinka paljon rahaa viime vuosina menikään.

You Might Also Like

0 kommenttia